Χωρίς θρακιώτικες συμμετοχές αρχίζει στην Καβάλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μποξ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σε συνεργασία με την Ορμή Ελευθερούπολης, το Δήμο Ελευθερούπολης και τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου διοργανώνουν από την Παρασκευή (13/12) ως και την Δευτέρα (16/12) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Α’-Γυναικών-Νεανίδων.

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Ελευθερούπολης και ήδη έχουν καταφθάσει στην καβαλιώτικη πόλη οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών τους, από όλη τη χώρα. Το βράδυ έγινε η ζύγισή τους, το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η κλήρωση και στις 5.00 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι αγώνες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση δεν θα υπάρχει καμία εκπροσώπηση από την Θράκη. Όπως μας είπε ο έφορος πυγμαχίας της ΑΕ Κομοτηνής Ανέστης Κώστογλου, ο σύλλογος δεν διαθέτει μποξέρ για αυτό το επίπεδο.

Η ΑΕ Κομοτηνής είναι ο μόνος σύλλογος που καλλιεργεί την πυγμαχία στην Θράκη, αλλά όλοι οι αθλητές είναι μικρότεροι σε ηλικία και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών και όχι σε αυτά των ανδρών – γυναικών. Ούτε στον Έβρο αλλά ούτε και στην Ξάνθη υπάρχει κάποιος άλλος σύλλογος που να καλλιεργεί το άθλημα της πυγμαχίας.

To πρόγραμμα της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας:

 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

10.00: Κλήρωση και καταρτισμός ζευγαριών πυγμάχων

17.00: Έναρξη αγώνων (1η αγωνιστική μέρα)

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

17.00: Έναρξη αγώνων (2η αγωνιστική μέρα)

18.30: Τελετή έναρξης, παρουσίαση συλλόγων, χαιρετισμοί επισήμων

19.00: Συνέχεια αγώνων 2η αγωνιστικής μέρας

 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

11.00: Έναρξη αγώνων (3η αγωνιστική μέρα)

 

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

11.00: Τελικοί αγώνες, απονομές. Τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος