Το Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή θα αποφασίσει αν θα πάει φυλακή ο Βλάσης Τσάκας…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε την Πέμπτη το Τριμελές Δικαστήριο Καβάλας στον Βλάση Τσάκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο από την μακεδονική πόλη, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί η απόφαση από το Εφετείο Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της πόλης, ο εκπρόσωπος των (θρακιωτών, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS) επενδυτών στους «Αργοναύτες» υποσχέθηκε στον επιχειρηματία Ντίνο Κανάκη δάνειο από ξένη τράπεζα, παίρνοντας μάλιστα το ποσό των 80.000 ευρώ. Η αίτηση για δάνειο όμως απορρίφθηκε και ο Τσάκας δεν επέστρεψε τα χρήματα που είχε πάρει. Ετσι ο Κανάκης τον μήνυσε για απάτη.

Ο Βλάσης Τσάκας απουσίαζε από το δικαστήριο σήμερα και ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Βασίλης Μορφιάδης, που ισχυρίστηκε ότι ο εκπρόσωπος των επενδυτών και ο Κανάκης διατηρούν άριστη σχέση ενώ ανά τακτά διαστήματα παρακολουθούν μαζί τα ματς της Καβάλας. Ωστόσο η μαρτυρία αυτή δεν στάθηκε φαίνεται ικανή για να αποτραπεί η καταδίκη του Τσάκα.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Τσάκα ενώ εισηγήθηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα εάν καταβληθεί εγγύηση ύφους 2.000 ευρώ, ωστόσο η τελευταία πρότασή του δεν πέρασε. Πάντως, ο Βλάσης Τσάκας δεν οδηγείται στην φυλακή, αφού λογικά θα ασκήσει έφεση και θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή.