Ο άγνωστος θρακιώτικος εμφύλιος που είχαμε στο περιθώριο του Αούστρια – Ζενίτ!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί όλοι στην αναμέτρηση μεταξύ της Αούστρια και της Ζενίτ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League να παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσία του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης και νυν της Ζενίτ Γιούρι Λοντίγκιν που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν βασικός, όμως στους αγώνες των Αυστριακών με τους Ρώσους είχαμε ακόμη μια Θρακιώτικη παρουσία.

Και δεν αναφερόμαστε στον Γκσμπουρνινγκ που βρισκόταν στην Βιέννη πήρε το πρωί της τετάρτης να συναντήσει τον Γιούρι στο ξενοδοχείο της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν η Αούστρια πετύχει την σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Ζενίτ, με την ομάδα του Λοντίγκιν ωστόσο να είναι αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού, είχαμε και τον αγώνα στα πλαίσια του  Champions League Νέων που διεξάγεται παράλληλα με τα παιχνίδια των αντρών, στον οποίο η Αούστρια ήταν και εκεί κερδισμένη,  με 2-1 αυτή την φορά, έχοντας στην άκρη του πάγκου της έναν παλιό και ιδιαίτερα αγαπητό στους Ξανθιώτες φιλάθλους άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον Χέρμπερτ Γκάγκερ.

Για όσους δεν θυμούνται ο 44χρονος πλέον Αυστριακός προπονητής, είχε αγωνιστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα με τα χρώματα της Ξάνθης από το 2000 έως και το 2002 πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις στην θέση του αμυντικού χαφ, σκοράροντας μάλιστα και 3 φορές στης συνολικά 41 εμφανίσεις του.

Ο Γκάγκερ αποχωρώντας από την Ξάνθη επέστρεψε στην πατρίδα του και στην αγαπημένη του Αούστρια στην οποία εδώ και αρκετά χρόνια καθοδηγεί την ομάδα κάτω των 19 βγάζοντας αρκετά μεγάλα ταλέντα  για το αυστριακό ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό άλλωστε πως σε σχέση με τους άντρες οι Νέοι της Αούστρια τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς πίσω από την Ατλέτικο που έχει 13 και πάνω από Πόρτο(8) και Ζενίτ(1).