Ο Σάκης Μουστακίδης για την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη μετά την κούπα του 1996

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
–  Η ιστορική νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της Κομουνάλνικ Γκρόντνο με 3-1 μπορεί να σκόρπισε ενθουσιασμό και ικανοποίηση στους φίλους του συλλόγου που πήγαν στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αλλά ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης δεν παρασέρνεται από τους πανηγυρισμούς της πρώτης ευρωπαϊκής νίκης μετά από 31 χρόνια.
Και δεν παρασέρνεται, παρόλο που και για τον ίδιο ήταν μία σημαδιακή βραδιά καθώς σημείωσε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη ως προπονητής. Παράλληλα, ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη που γεύτηκε γενικώς από το μακρινό… 1996 και τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο ΣΕΦ, όπου κατέκτησε με τον Ολυμπιακό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του πειραϊκού συλλόγου.

Σχετικά με το παιχνίδι της Τετάρτης είπε: «Δεν πιάσαμε τέλεια απόδοση με τους Λευκορώσους. Είχαμε προβλήματα με το σερβίς τους αλλά πήγαμε καλά σε άλλους τομείς όπως το μπλοκ και η άμυνα. Μπορεί να νικήσαμε αλλά δεν προκριθήκαμε. Η Γκρόντνο είναι πολύ καλή ομάδα, κλασική ρωσική ομάδα που εάν πιάσει ρυθμό δύσκολα μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Το χάρηκε ο κόσμος, οι παίκτες αλλά και εγώ…».

Αναφορικά με τον κόσμο επισήμανε: «Οι φίλοι του συλλόγου αλλά και οι φίλοι του βόλεϊ γέμισαν και πάλι το γυμναστήριο για να μας δει. Αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για μας και τη διοίκηση που κάνει μεγάλα οργανωτικά άλματα. Από την άλλη δεν θέλουμε να πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό, η ομάδα έχει μεγάλα κόστη λειτουργίας και ο κόσμος βοηθάει τα μέγιστα για να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε βάλει. Πιστεύω πως στο τέλος όλοι μαζί θα δικαιωθούμε…».

Για τη δυναμικότητα της Γκρόντνο και τη ρεβάνς είπε: «Εάν η Γκρόντνο αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν σίγουρα μέσα στην 4αδα. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας την Τρίτη και θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ακόμα δεν έχουμε προκριθεί. Σε κάθε αγώνα πρέπει να δίνουμε το μέγιστο. Από σήμερα δεν σκεφτόμαστε τους Λευκορώσους αλλά τον αγώνα με την Κηφισιά».

Υπάρχει κούραση στην ομάδα; «Υπάρχει κούραση αλλά δεν το σκεφτόμαστε, ούτε θέλουμε να το συζητάμε. Τα ξέραμε αυτά τα πράγματα. Από τη στιγμή που λέμε πως πάμε για κάτι διαφορετικό αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε. Αλλιώς καθόμασταν όπως ήμασταν… Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και στόχους και πρέπει να λειτουργεί υπό πίεση και πολλές φορές στα… κόκκινα. Θα κατέβουμε αύριο Αθήνα και μετά το ματς με την Κηφισιά θα ταξιδέψουμε για την Λευκορωσία».

Για τον αγώνα με την Κηφισιά ο Μουστακίδης τόνισε: «Αναλύω τα βίντεο με τους αγώνες της. Δεν έχει την εκρηκτικότητα των πρώτων αγώνων αλλά παραμένει πολύ ποιοτική ομάδα με καλό και προγραμματισμένο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαία μέσα στην 4αδα και ξέρουμε πως το Ζηρίνειο είναι δύσκολο γήπεδο. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας αλλά εάν θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή πρέπει να νικήσουμε».