Στην καρδιά της Ευρώπης το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού (μετά την Γκρόντνο…)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πείτε ότι προτρέχουμε, πείτε ό,το θέλετε, ωστόσο η εμφάνιση και η ιστορική νίκη του Εθνικού μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να κάνουμε σχέδια και για το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι. Που θα είναι σε κάθε περίπτωση σαφώς πιο… φυσιολογικό από τα όρη και τα βουνά της Λευκορωσίας, όπου θα βρεθεί η ομάδα από την προσεχή Κυριακή ως και την Τετάρτη, για το επαναληπτικό παιχνίδι της Τρίτης (17/12).

Καταρχήν, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, ο επαναληπτικός με την Κομουνάλνικ Γκρόντνο δεν θα γίνει στο Γκρόντνο αλλά στην πόλη Λίντα και στο SOK Olimpia. Ο Εθνικός εκεί θέλει δύο σετ. Αν τα αποσπάσει, θα προκριθεί. Αν δεν τα καταφέρει, τότε και πάλι ακόμα και με ένα σετ μπορεί να προκριθεί, αρκεί να είναι το χρυσό. Όμως για να φτάσουμε σε αυτό, πρέπει να ηττηθεί με 3-0 ή 3-1. Σε περίπτωση ήττας με 3-2 ή πολύ περισσότερο νίκης, η ομάδα του Έβρου προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Και πάμε να δούμε ποιον θα βρει εκεί στον δρόμο της. Με βάση την κλήρωση, ο Εθνικός προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βόλεϊ Μπρνο (Τσεχία) – Ασε Λένικ (Βέλγιο). Ο πρώτος αγώνας στο συγκεκριμένο ζευγάρι έγινε επίσης το βράδυ της Τετάρτης στο Μπρνο και η Λένικ επικράτησε 3-2 σετ μετά από ένα δίωρο παιχνίδι και κατά συνέπεια έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο Βέλγιο.

Τα σετ της αναμέτρησης, έτσι για να παίρνουμε ιδέα: 17-25, 25-20, 27-25, 18-25, 8-15. Πλέον οι Βέλγοι είναι απόλυτο φαβορί για να προκριθούν, αρκεί να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά στην έδρα τους την άλλη εβδομάδα. Οπότε όλα δείχνουν ότι το επόμενο ταξίδι του Εθνικού θα είναι στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στον Γενάρη!!!

Στην φωτογραφία, το ειδικό αεροπλανάκι που χρησιμοποιήθηκε στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης για… ειδικές λήψεις. Τα αεροπλάνα έχουν γίνει δεύτερη φύσις για τους παίκτες του Εθνικού…