Και με κλειστό κολυμβητήριο συνεχίζει να κατακτά μετάλλια ο Νηρέας Ορεστιάδας!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Το περασμένο Σαββατοκύριακο (7-8 Δεκεμβρίου 2013), ο Κολυμβητικός όμιλος Ν. Ορεστιάδας Νηρέας συμμετείχε στους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών Αγία Βαρβάρα 2013.

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου της Δράμας πισίνας 25 μ. όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 330 αθλητές/αθλήτριες , από 15 συλλόγους της βορείου Ελλάδος και της Βουλγαρίας.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά υψηλό αφού πλέον οι σύλλογοι προετοιμάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες και μέσω της προπόνησης οι αθλητές ήταν έτοιμοι για καλύτερες επιδόσεις. Ο Νηρέας  με την τελευταία του προπόνηση να γίνεται στις 29 Νοεμβρίου, αφού μετά μπήκε λουκέτο στο κολυμβητήριο, συμμετείχε με 16 κολυμβητές και κολυμβήτριες ηλικίας 9-12 ετών.

Οι αθλητές του Νηρέα  χωρίς να πτοηθούν σημείωσαν νέα ατομικά ρεκόρ, κέρδισαν συνολικά 12 μετάλλια (3 χρυσά,3 ασημένια, 6 χάλκινα), κατέκτησαν 4 τέταρτες θέσεις, και κατάφεραν ν’ ανέβουν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο σύνολο των 15 ομάδων!!! 

Αναλυτικά: 

– 3 χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Κατερίνα Μακροβασιλείου  (γεν.2004) στο αγώνισμα των 200 μέτρων ελεύθερο με χρόνο 2.59.67, στα 100μ. μεικτής ατομικής με 1.33.50 και στα 100 μ. ελεύθερο με 1.22. Αξίζει να σημειωθεί πως η 10χρονη κολυμβήτρια του Νηρέα  συμμετείχε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 100μ ελεύθερο.

– 1 ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο Χρήστος Μουσίκας (γεν. 2003) στο αγώνισμα των 200μ. μεικτής ατομικής με χρόνο 3.09.84., στα 50μ πεταλούδα με 39.24 και στα 200μ. πρόσθιο με 3.26.10. Ο 11χρονος αθλητής σημείωσε νέους χρόνους στα 200μ. μεικτής ατομικής και προσθίου όπου και έκανε μια φανταστική κούρσα με πολλές ανατροπές.

– Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Μουσικούδη (γεν 2002) στο αγώνισμα των 50μ ύπτιο με χρόνο 43.67, χάνοντας κυριολεκτικά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τερματισμό. Η 12χρονη Μαρία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αφού σημείωσε σημαντικές επιδόσεις για την ίδια σε όλα τα αγωνίσματα που έλαβε μέρος. 

– Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Καμπάδαης (γεν.2002) στο αγώνισμα των 200 μέτρων ελεύθερο που με χρόνο 2.36.78, σημειώσε νέο ατομικό ρεκόρ και κέρδισε την τρίτη θέση στα τελευταία μέτρα του τερματισμού. 

– Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος (γεν.2005) στο αγώνισμα των 50μ πεταλούδα με χρόνο 45.21. Ο 9 άχρονος κολυμβητής του Νηρέα σημείωσε αξιοσημείωτες επιδόσεις και στα δυο αγώνισματα που έλαβε μέρος, σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο και 50μ. πεταλούδα!

Όσον αφορά τα ομαδικά αγωνίσματα και τις σκυταλοδρομίες η ομάδα του Νηρέα κέρδισε μια δεύτερη και δυο τρίτες θέσεις. Συγκεκριμένα η ομάδα των κοριτσιών 12 ετών κέρδισε 1 ασημένιο μετάλλιο στα 4 Χ 50 μεικτή ομαδική και ένα χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση στα 4 Χ 50 ελεύθερο. Τέλος χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα των αγοριών 10 ετών στα 4* Χ 50 μεικτής ομαδικής.

Το Δ.Σ. του Νηρέα με ανακοίνωσή του συγχαίρει  τους προπονητές της αποστολής Αριστείδη Μαχαιρίδη και Ιωάννη Μιρμιγκίδη, τους γονείς των παιδιών για τη συμπαράσταση και τους ίδιους τους αθλητές για την μέγιστη προσπάθεια που κατέβαλαν σε μια τόσο μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.

Στην 16μελή αποστολή του Νηρέα μετείχαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Καμπάδαης Γεώργιος, Βασιλοπούλου Αναστασία, Μουσικούδη Μαρία, Μουσίκας Χρήστος, Σταματακής Πασχάλης, Παπαγιαννίδου Ελένη, Μακροβασιλείου Αικατερίνη, Στεφανακίδη Ευγενία, Πανταζίδης Τηλέμαχος, Κουρογιάννης Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ρετσίδης Βασίλειος, Βασιλόπουλος Κυριάκος, Ζαχαριάδου Μαρίλια, Παλατσίδη Φωτεινή και Αθανασιάδης Σωτήρης.

Προπονητές: Μιρμιγκίδης Ιωάννης, Μαχαιρίδης Αριστείδης
Έφορος Ομάδας : Καμπάδαης Πασχάλης
Υπ. Αποστολής: Ρετσίδης Οδυσσέας