Σφαγή στην Super League! Απόφαση για να υποβιβαστούν τέσσερις, αλλά… του χρόνου!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ της ΕΠΟ που είχε θέμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν τις ομάδες της Θράκης και προκαλούν εκπλήξεις. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις το δύο επαγγελματικών Λιγκών, άρα ακόμη δεν είναι γνωστό πόσες ομάδες θα πέσουν από το πρωτάθλημα της Super League και πόσες θα ανέβουν από εκείνο της Football League.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League μετά από πρόταση της Ξάνθης που υιοθετήθηκε από όλες σχεδόν τις ομάδες, ζητά να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο υποβιβασμού για τις ομάδες που μετέχουν αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Η Football League αντιδρά και θέλει να ανέβουν τρεις ομάδες και επομένως να πέσουν από την μεγάλη κατηγορία άλλες τόσες.

Μπορεί λοιπόν να μην ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν φέτος, αλλά μάθαμε πόσες θα πέσουν… του χρόνου, αφού η ΕΠΟ ανακοίνωσε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων για την επόμενη διετία. Και εκεί προκαλείται σοκ, αφού την επόμενη περίοδο θα πέσουν απο τη μεγάλη κατηγορία τέσσερις σύλλογοι, κάτι που σε απλά ελληνικά θα σημαίνει ότι θα είναι αυξημένες σε σχέση με φέτος οι πιθανότητες του μοιραίου για Ξάνθη και Πανθρακικό, όπως και για κάθε ομάδα της Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα: 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League την τρέχουσα περίοδο αποφασίστηκε ότι την Τρίτη 10/12/2013 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των δύο λιγκών για να υπάρχει τελική απόφαση.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε ο διετής προγραμματισμός της ΕΠΟ όσον αφορά το ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού όλων των Εθνικών Κατηγοριών, ο οποίος αναλύεται ως εξής:

2014-15

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 18 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 28 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 4 συλλό γων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 14 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.

Γ’ Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

2015-16

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.

Γ’ Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.