ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής Ίασμος – Σάπες

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Με 2-1 κέρδισε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου την Ελπίδα Σαπών στο ντέρμπι κορυφής της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, αυξάνοντας στους οκτώ τους βαθμούς της διαφοράς και ουσιαστικά σφραγίζοντας την πρώτη θέση.

 

Η αναμέτρηση στο γήπεδο του Κοπτερού, που έγινε παρουσία περίπου 200 οπαδών και των δύο ομάδων, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες,  με αποτέλεσμα να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Και τα τρία γκολ επετεύχθησαν στο δεύτερο ημίχρονο και για την ακρίβεια στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Μέχρι εκείνο το σημείο οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και για τις δύο ομάδες, αλλά στο 70’ από εκτέλεση κόρνερ του Ξενάκη, ο Χατζητουλούσης άνοιξε το σκορ για τον Ίασμο με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μορφακίδης έκλεψε την μπάλα, έδωσε παράλληλα στον Αμέτ Ερκάν και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι Σάπες μείωσαν λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού με εύστοχο χτυπημα πέναλτι του Σιτουρίδη, μετά από χέρι παίκτη του Ιάσμου μέσα στην περιοχή. Το αποτέλεσμα κρίνεται πάντως δίκαιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελπίδα Σαπών κατέβηκε να αγωνιστεί με αρκετές απουσίες.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Δίγκας): Μπράνος, Αχμέτ Φουρκάν, Γιαπραχτσής, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Αρχοντής, Χατζητουλούσης, Λιάρος, Κακουλίδης, Μορφακίδης

 

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Τουφάκης): Σιριτούδης, Πουρσανίδης, Μακίδης, Αρσενίου, Αυγερίδης, Κολάκης, Πασχάλης, Καραθανάσης Σ, Παπουνίδης, Γρίβας, Λαμπρακόπουλος.