ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Ένωση Άνθειας Αρίστεινου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου υποχρέωσε τον Εθνικό στην πρώτη του φετινή ήττα με 1-0, μετά το εντυπωσιακό 8 στα 8, και μείωσε τη διαφορά από τον δεύτερο Άβαντα στον ένα βαθμό.

 

Το ντέρμπι της Άνθειας ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες του Αγγελακάκη στο 10ο και το 15ο λεπτό της συνάντησης, με την πρώτη να καταλήγει άουτ και στη δεύτερη να διώχνει σε κόρνερ ο Μπαμπλής. Στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 20’ ο Φυσέκης μπλόκαρε το σουτ του Καπανίκα και με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το σουτ του Κυριζάκη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 35ο λεπτό της συνάντησης ο γκολκίπερ του Εθνικού είπε όχι σε κεφαλιά του Καπανίκα, κάτι όμως που δε συνέβη δύο λεπτά μετά όταν την κεφαλιά του επιθετικού της Άνθειας έδιωξαν οι αμυντικοί του Εθνικού με τον επόπτη Παπά να δείχνει ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος και τον Τονίδη να δείχνει σέντρα για το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Όπως αναφέρει η “Αθλητική του Έβρου”, από όπου αντλούμε στοιχεία για το ρεπορτάζ, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και να πανηγυρίσουν το πολύτιμο τρίποντο, που τους έφερε σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Με εξαίρεση μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νταλαπέρα στο 87’, που εξουδετέρωσε ο Μπαμπλής δε σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ: Μπαμπλής, Αγούδης, Τερζής, Δουμπουλάκης, Παπαδημητρίου, Καλέτσιος, Μωραϊτης (80’ Σταγόνης), Μαλτέζος (56’ Μιχαλτσίδης), Καπανίκας (71’ Καβατζικιώτης), Μπίτσος, Σιβούδης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Πετκίδης, Θάνος (64’ Αμπραχαμιάν), Μπαρμπαγιάννης, Άχπα (46’ Τσικάκης), Σαραντάκης, Κυριζάκης (60’ Τσιφτσής), Κοίλιαρης, Δαμιανίδης, Νταλαπέρας, Σαραντάκης