Γ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ανατόλια

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ήττα εντός προγράμματος γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την ισχυρή και αήττητη ομάδα του Ανατόλια με 53-87 στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Βορρά της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μια μεγάλη διαφορά στο σκορ, την οποία διεύρυναν με την πάροδο του χρόνου για να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση.

Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του Εθνικού να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς αθλητές της ομάδας, οι οποίοι απέκτησαν πολύτιμες αγωνιστικές παραστάσεις και εμπειρίες για το μέλλον, ενώ παράλληλα δοκιμάστηκαν αρκετά νέα σχήματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν δυνατά προηγούμενοι στο σκορ με 0-8 και με πρωταγωνιστές τους Παυλέα και Μουτσιάρα αύξησαν σταδιακά τη διαφορά, η οποία με τη λήξη του δεκαλέπτου έφτασε στους είκοσι πόντους (12-32).

Η συνέχεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η ίδια με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δικαιολογεί τη βαθμολογική της θέση φτάνοντας τη διαφορά στο +29 (18-47) για να κλείσει το ημίχρονο με 26-51.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να έχουν επιθετική πολυφωνία ανεβάζοντας τη διαφορά σε νταμπλ σκορ (38-76) και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 40-78.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου το Ανατόλια πέτυχε έξι αναπάντητους πόντους για το 40-84 με δίποντα των Βεργίνη, Καραμανώλη και Γκουτσίδη. Ο Εθνικός έκανε ένα σερί 8-0 με τους Πασσιά, Χονδρόπουλο, Γεροντίτη και Κιτσόπουλο μειώνοντας σε 48-84. Με μία βολή του Γκουτσίδη και δίποντο του Γεροντίτη έγινε το 50-85, ενώ το δίποντο του Παναγιωτίδη και το τρίποντο του Κιτσόπουλου διαμόρφωσαν το τελικό 53-87.

Τα δεκάλεπτα: 12-32, 26-51 (ημίχρονο), 40-78, 53-87 (τελικό σκορ)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Πασσιάς 2, Φωτιάδης, Χονδρόπουλος 19, Αγγελωνίτης, Ξένος 2, Κιτσόπουλος 4, Μπανταλίδης 3, Σιταρίδης, Θεοχαρίδης, Τελούδης 12, Γεροντίτης 11, Παπαλαμπίδης

ΑΝΑΤΟΛΙΑ: Μαρκάκης, Παυλέας 16, Θώμος, Τζουβάρας 11, Κουφος, Τριανταφυλλίδης 9, Παναγιωτίδης 11, Μουτσιαρας 14, Γκουτσίδης 5, Καραμανώλης 5, Βεργίνης 12, Χαντζίδης 4