Στην καλύτερη Εθνική της ιστορίας ο Τόρο! Άλλοι πέντε Θρακιώτες ψηφίστηκαν για την ιδανική 11άδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Λίγες ώρες πριν η Εθνική Ομάδα μάθει τους αντιπάλους της στο Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού στην Βραζιλία, δημοσιοποιήθηκε η καλύτερη ενδεκάδα ever της Εθνικής Ομάδας στην οποία μάλιστα μετέχει και ένας Θρακιώτης! Ποιος; Ο Βασίλης Τοροσίδης!!!

 

“Στην ψηφοφορία του contra.gr με κατατάξατε πρώτο στην θέση του Δεξιού Μπακ ανάμεσα σε μύθους, συμπεριλάμβάνοντας με στην καλύτερη Εθνική της ιστορίας.
Δεν ξέρω αν το αξίζω, αλλά ειλικρινά σας ευχαριστώ για την τιμή!”, σχολίασε ο Ξανθιώτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Το Contra κάλεσε τους αναγνώστες του να επιλέξου την ιδανική ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας μεταξύ των καλύτερων ανά θέση διεθνών ποδοσφαιριστών της ιστορίας και η ανταπόκρισή ήταν εντυπωσιακή. Περισσότεροι από 18.000 αναγνώστες (18.481 για την ακρίβεια) πήραν μέρος στην ψηφοφορία που “έτρεξε” για μία εβδομάδα και ανέδειξε την καλύτερη Εθνική ομάδα της ιστορίας.

Εβδομήντα τέσσερις επιφανείς Έλληνες ποδοσφαιριστές-στελέχη της Εθνικής Ομάδας στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν και -φυσικά- στο παρόν (κατανεμημένοι ανά θέση), καθείς με τη δική του θέση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, διεκδίκησαν την ψήφο για τη συγκρότηση της ιδανικής ενδεκάδας της Εθνικής Ελλάδος (σε διάταξη 4-3-3), υπό τον ιδανικό προπονητή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η κορυφαία ενδεκάδα έχει ως εξής: τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Στέλιο Μανωλά στόπερ, τον Βασίλη Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας και τον Γρηγόρη Γεωργάτο στα αριστερά, τον Θοδωρή Ζαγοράκη αμυντικό χαφ, τον Γιώργο Καραγκούνη κεντρικό μέσο, τον Μίμη Δομάζο επιτελικό μέσο, τους Δημήτρη Σαραβάκο και Στέλιο Γιαννακόπουλο στα άκρα της επίθεσης και τον Θωμά Μαύρο καθαρόαιμο φορ. Στον πάγκο της Εθνικής των ονείρων μας, πήρε θέση ο Ότο Ρεχάγκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τοροσίδης έλαβε 4.876 ψήφους και επικράτησε στην διεκδίκηση της θέσης του δεξιού οπισθοφύλακα του Γιάννη Κυράστα (4.317), του Γιούρκα Σεϊταρίδη (4.158), ο Στράτος Αποστολάκης (3.545), ο ιδιαίτερα γνωστός σε εμάς τους Θρακιώτες Γιάννης Γούναρης (1.201) και ο Μπάμπης Ξανθόπουλος (384).

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι τρεις Θρακιωτες ψηφίστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν όσες ψήφους χρειάζονταν για να μπουν στην ιδανική ενδεκάδα. Για την θέση του αμυντικού μέσου, πίσω από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, πρώτος επιλαχών και άρα… αναπληρωματικός του Ζαγόρ στον πάγκο αναδείχθηκε ο Τάκης Λουκανίδης, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Ορφανοτροφείο και την ΑΕ Κομοτηνής. 

Τελος, στην θέση του φορ, πίσω από τον Θωμά Μαύρο βρέθηκε ο… Κώστας Μήτρογλου, στην τρίτη θέση ήρθε ο Νίκος Αναστόπουλος, τέταρτος ο αλεξανδρουπολίτης Ντέμης Νικολαΐδης και μετά τους Γιώργο Σιδέρη και Μίμη Παπαιωάννου και πριν από τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Νίκο Μαχλά και Άγγελοι Χαριστέα, στην έβδομη θέση βρίσκεται άλλη μια μεγάλη δόξα του παρελθόντος, ο ξανθιώτης Αντώνης Αντωνιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ CONTRA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ