Έμφαση στην τακτική και την αμυντική λειτουργία από Μάουρερ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με μια προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για το κυριακάτικο ματς με την Βέροια με τον τεχνικό του συλλόγου να ρίχνει το βάρος στην προπόνηση της Παρασκευής στην τακτική και στην αμυντική και επιθετική λειτουργία.

 

Ο Γερμανός τεχνικός αντιμετωπίζει τρία προβλήματα για την αναμέτρηση της Κυριακής καθώς ο Μάουρερ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κάλβο και τους Σουάρεθ και Κομεσίδη που δεν προπονήθηκαν ούτε την Παρασκευή.

Χαρακτηριστικά το πρόγραμμα περιελάμβανε μόνο μια απογευματινή προπόνηση μετά τις δύο διπλές προπονήσεις των προηγούμενων ημερών με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο να ασχολούνται περισσότερο με τομείς της τακτικής μετά τις ασκήσεις ταχύτητας – αντίδρασης.

Ο Ράινερ Μάουρερ εστίασε την προσοχή του τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στην επιθετική ανάπτυξη αλλά και στα τελειώματα φάσεων.

Η ξανθιώτικη ομάδα για το παιχνίδι της Κυριακής δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Κάρλος Κάλβο ενώ οι Ρούμπεν Σουάρεθ και Δημήτρης Κομεσίδης συνέχισαν και σήμερα τα προγράμματα θεραπείας τους.

Την προσπάθεια της ομάδας Νέων θα ενισχύσει ο Κίμωνας Παπαδιώτης στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Βέροια (14:00, αθλητκό κέντρο ΠΑΕ Skoda Ξάνθη).