Κάζο με Καζάκη για τον ΟΦΗ, χρυσή αλλαγή του Μαντζουράκη

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Ο Θρακιώτης Βλάσης Καζάκης μπήκε ως αλλαγή από τον Εβρίτη Γιάννη Μαντζουράκη και αποδείχθηκε χρυσή, αφού έβαλε το γκολ με το οποίο η Καλλονή έφυγε με το «διπλό» από το «Γεντί Κουλέ» στην πρώτη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Η «χρυσή αλλαγή» του Γιάννη Μαντζουράκη σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 83′ και πλέον η ομάδα του καλείται να τελειώσει την δουλειά στην ρεβάνς που αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιηθεί στην… Μυτιλήνη.

Στην αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί με φόρα από την εμφάνιση προ τριημέρου στην Super League με τον ίδιο αντίπαλο, ξεκίνησαν «φουριόζοι» την αναμέτρηση, αλλά παρόλο που αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, έδειξαν να μένουν από δυνάμεις ενώ εγκλωβίστηκαν από την αμυντική λειτουργία της ΑΕΛΚ.

Μόλις στο 6′ ο Παπάζογλου απείλησε αλλά ο Σιδεράκης έδιωξε, στο 20′ και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε «όχι» στο σουτ του Ζε Εντουάρντο, ενώ στο 28′ ο Ζόρο από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχος. Ενδιάμεσα ο Περόνε στο 33′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν το σουτ στην κίνηση έβγαλε ο Δασκαλάκης, για να “απαντήσει” ο Σιδεράκης με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Κουτσιανικούλή στο 35′.

 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάλι ο Λαρισαίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ και έκτοτε ο ΟΦΗ εξαφανίστηκε επιθετικά. Για να έρθει στο 83′ ο Καζάκης να κινήσει τον Δασκαλάκη στον αέρα και με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Μια φάση με τεράστια ευθύνη για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η Καλλονή από το 41′ έπαιζε με δέκα παίκτες εξαιτίας άδικης αποβολής του Περόνε με δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε ο Θανάσης Γιάχος.