Ασημένιος ο Δήμος Μαγγίνας στο Double Road Race

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας
–  Το νέο μεταγραφικό αστέρι του ΜΓΣ, ο Εβρίτης Δήμος Μαγγίνας, μετά από μικρή αποχή λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, επανήλθε στη δράση με σπουδαία εμφάνιση. Ήταν 2ος στην τελική κατάταξη με 7 μόνο δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, στον πρωτότυπο αγώνα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1ο Double Road Race.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε το πρώτο, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό του, οι αθλητές τρέχουν 10000 μέτρα, έχουν αποκατάσταση και μετά ξανατρέχουν άλλα 5000μ. Κατά γενική ομολογία, αποτέλεσε έναν αγώνα – event που θα καθιερωθεί ως θεσμός στη δρομική κοινότητα.

Σε πρωτοφανές υψηλό επίπεδο κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των αθλητών! Νικητής αναδείχτηκε ο μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Πούλιος με επίδοση 46:36. Ο Πούλιος, κέρδισε τα 10.000 μέτρα και με κούρσα τακτικής διατήρησε τα πρωτεία στη γενική κατάταξη παίρνοντας τη δεύτερη θέση στα 5000 μέτρα. Δεύτερος νικητής ήταν ο αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας με πολύ μικρή διαφορά και χρόνο 46:43 και τρίτος ο Κώστας Δρόσος με 47:38. Η επίδοση του Πούλιου αποτελεί Πανελλήνιο Ρεκόρ και την 9η επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως, για το Double Road Race. Συνολικά έλαβαν μέρος 189 άτομα και τερμάτισαν 183.

Στις γυναίκες η Τίνα Κεφαλά τερμάτισε πρώτη και στις δύο αποστάσεις και έσπασε το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ με συνολική επίδοση 53:26, η οποία είναι και η 4η όλων των εποχών. Δεύτερη νικήτρια αναδείχτηκε η Ντενίζ Δημάκη με 55:25 και τρίτη η Ανδριανή Δόμβρου με 59:55.

Κατά τη διάρκεια την ανάπαυλας, μεταξύ των αγώνων των 10.000 μέτρων και των 5.000 μέτρων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση των αθλητών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με μηχανήματα, στατικά ποδήλατα, φυσικοθεραπευτές, μασέρ και χειροπράκτες, ενεργειακά συμπληρώματα και πολλές άλλες παροχές που, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, προσέφεραν τα μέγιστα στους αθλητές.

Συγκινητική στιγμή στη διοργάνωση ήταν αναμφίβολα η βράβευση του Σπουδαίου βετεράνου Πρωταθλητή Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος την ημέρα του αγώνα έκλεισε τα 83 του χρόνια. Ο Κύριος Γιώργος με επιδόσεις που θα ζήλευαν οι αθλητές του σήμερα, νίκες σε Βαλκανικούς αγώνες και συμμετοχές σε Ολυμπιάδες αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο του Ελληνικού Αθλητισμού. Ο Κύριος Παπαβασιλείου έδωσε το δικό το μήνυμα σε όλους που ήταν ¨Να τρέχουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα¨.