Συνέντευξη του Μάντζιου στο Gazzetta: Η σωτηρία και τίποτα άλλο στόχος του Πανθρακικού!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Η σωτηρία παραμένει ο στόχος για τον Πανθρακικό, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Άκη Μάντζιο που μία ημέρα μετά τον βαθμό της ισοπαλίας με τον οποίο έφυγε από το «Κλεάνθης Βικελίδης», με δηλώσεις του στο Gazzetta μίλησε για τον αγώνα, για τα προβλήματα του Άρη, αλλά και για την βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας της Κομοτηνής.  

 

«Ήταν ένα δύσκολο ματς σε ένα δύσκολο γήπεδο όπως είναι το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης είχε πίεση για το αποτέλεσμα αλλά καταφέραμε και τον αιφνιδιάσαμε δύο φορές. Κόντρα στην ροή του αγώνα έγινε το 2-2 παρότι ο Άρης είχε μεν μία ελαφριά υπεροχή, αλλά δεν μας είχε απειλήσει ιδιαίτερα. Στη συνέχεια είχαμε την διάθεση για να πετύχουμε κι ένα τρίτο γκολ, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Πάντως, ήταν ένας σημαντικός βαθμός σε μία δύσκολη έδρα», είπε αρχικά ο Μάντζιος. 

Που κρίθηκε ο αγώνας;

«Στο δεύτερο γκολ του Άρη, όπου κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η ισοφάριση. Ο Άρης δεν είχε κλασικές φάσεις, αφού απειλούσε μόνο με σέντρες και μακρινά σουτ. Ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς της νίκης». 

Έχεις φορέσει την φανέλα του Αρη ο οποίος βιώνει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του.

«Νομίζω ότι όλα ξεκινάνε από το οικονομικό το οποίο και μεταφέρεται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να πάρεις αδειοδότηση και κατά συνέπεια δεν υπάρχει πλάνο ώστε να φτιαχτεί μία ομάδα για κάτι παραπάνω. Ο Άρης στηρίζεται σε πολλά νέα παιδιά που ναι μεν έχουν ταλέντο αλλά ίσως από μόνο του να μην αρκεί πλέον. Είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα όπως και η περσινή, έφυγαν ορισμένοι έμπειροι παίκτες και δείχνει αποδυναμωμένος. Ελπίζω να βρει τον δρόμο του». 

Θεωρείς ότι η ομάδα αδικείται από την βαθμολογική της θέση;

«Νομίζω πως ναι. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε λίγο καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Αν δούμε την πορεία του Πανθρακικού παίζει σταθερά καλό ποδόσφαιρο τόσο στην Κομοτηνή όσο κι εκτός έδρας. Θεωρώ η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και κάποια ατομικά λάθη έχουν συντελέσει σε αυτό. Το σημαντικό πάντως είναι ότι η ομάδα έχει καλή εικόνα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο ανεξαρτήτου αντιπάλου». 

Ακολουθούν τρία κρίσιμα για την παραμονή με ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα, και Καλλονή.

«Είναι δύσκολα, έχουν άλλο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη τριάδα αγώνων που είχαμε με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μπορούμε να πάρουμε τις νίκες και να κλείσουμε καλά τον πρώτο γύρο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη προσπάθεια αρχής γενομένη από το ματς με τον ΠΑΣ. Μία ομάδα πολύ καλή που ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν ενώ έχει και το ίδιο ρόστερ. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει και θα πάρουμε τη νίκη».  

Έχει περάσει το 1/3 του πρωταθλήματος κι έχεις εικόνα από τις ομάδες. Στους πόσους βαθμούς  πιστεύεις θα κριθεί η παραμονή; 

«Είναι νωρίς ακόμα. Για την παραμονή υπάρχουν πολλές ομάδες που θα παλέψουν, ένα γκρουπ 8-10 ομάδων. Επίσης υπάρχει ο Ιανουάριος μπορεί να ενισχυθούν αλλά θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, σχεδόν όλα τα ματς θα κρίνονται στις λεπτομέρειες». 

Ο στόχος του Παναθρακικού;

«Η σωτηρία και τίποτα άλλο. Εύκολα ή δύσκολα να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».