Γ Εθνική: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Ευκαρπία – ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΓΑΣ Κομοτηνής, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της διαιτησίας από την πρωτοπόρο Ευκαρπία με 85-82.

Παρά τα εχθρικά σφυρίγματα, η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη πάλεψε ως το τέλος και θα μπορούσε να είχε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα αν δεν δίνονταν ανάποδα ένα φάουλ στα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αν δεν μέτραγαν δίποντα για τρίποντα, αν δεν…

Με τα αν ωστόσο δεν γράφεται ιστορία. Ο ΓΑΣ πάλεψε σε ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ, πέρασε μπροστά με 14-18 αλλά τελικά βρέθηκε πίσω με τέσσερις πόντους στο τέλος της περιόδου. Στην έναρξη της δεύτερης κατάφερε να ισοφαρίσει, το ματς στη συνέχεια πήγε πόντο – πόντο και το ημίχρονο έκλεισε με την θρακιώτικη ομάδα να προηγείται έναν πόντο.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο. Σε αυτό η Ευκαρπία πήρε προβάδισμα και έχτισε διαφορά οκτώ πόντων, την οποία προσπάθησε να υπερασπιστεί στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να έχει ανατραπεί η κατάσταση, αλλά ας όψεται η διαιτησία και κυρίως η πρώτη διαιτητής κα Αργυρού, που έκανε τα περισσότερα λάθη σε βάρος της ομάδας της Κομοτηνής.

Κορυφαίος για την ομάδα του ΓΑΣ ήταν ο Βελή Χασάν που σημείωσε παρά έναν 30 πόντους και για ακόμα μία φορά ο έμπειρος Μασλαρινός, ενώ για τους γηπεδούχους όλα τα λεφτά ήταν οι Παπαευαγγέλου και Κοϊμτζόγλου, που πέτυχαν πάνω από 20 πόντους ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 43-44 (ημίχρονο), 68-60, 85-82 (τελικό αποτέλεσμα)

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Αντωνιάδης): Κουπαράνης 10 (2), Παπαευαγγέλου 23 (3), Χατζημιχαηλίδης 10(1), Κοϊμτζόγλου 26(4), Αρνίδης 9 (1), Μπάκος, Λεοντής, Καρούζος 7 (1), Κολότσιος, Μανδάνης, Παρασκευόπουλος, Ζησόπουλος.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος 3 (1), Διαμαντίδης , Μασλαρινός 18 (2), Λεχούδης 7 (1), Ντίνας 11 (3), Καλατζής, Μπεκρής, Μακρής 8 (1), Βελή 29 (4), Στασινόπουλος, Χαλίλ 6.