Κλήθηκαν στη Μεικτή Ευρώπης εβρίτισσα προπονήτρια και ξανθιώτισσα αθλήτρια!!!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Δυο Θρακιώτισσες συμμετέχουν στην αποστολή που στελεχώνει την επίλεκτη ομάδα ταεκβοντό Ευρώπης, για τους αγώνες με την επίλεκτη ομάδα της Κορέας, που διεξάγονται σήμερα Σάββατο (30 Νοεμβρίου) στο Νταχάου της Γερμανίας. 

 

Ο λόγος για την Ευγενία Ελευθεριάδου και την Μινεβέρ Ομέρογλου. Η Ελευθεριάδου είναι Εβρίτισσα, προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Taekwondo Πρόμαχος Ορεστιάδας. Ορίστηκε προπονήτρια από τον διοργανωτή Grand Master Kο Eui Min και τονSupervising Manager Ko Joung Jae. Αποτελεί δηλαδή την προπονήτρια της Μεικτής Ευρώπης και προφανέστατα την αρχηγό της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει στην διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν δύο συνολικά αθλητές. 

Μαζί με την εβρίτισσα προπονήτρια είναι ο Φακίνος Ελευθέριος, πρωταθλητής Ελλάδος και αργυρός πρωταθλητή Ευρώπης, αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Αίαντας, που αγωνίζεται στην κατηγορία – 58 κιλά καθώς και η ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδος Μινεβέρ Ομέρογλου, αθλήτρια του Α.Σ. Χρυσούπολης, που αγωνίζεται στην κατηγορία – 62 κιλά. Τους αθλητές ορίστηκε να επιλέξει από όλη την Ελλάδα η Ευγενία Ελευθεριάδου και η επιλογή έγινε μέσω βιογραφικών.

Η 18χρονη αθλήτρια κλήθηκε στην ομάδα επίλεκτων αθλητών Ευρώπης για να τεθεί  αντιμέτωπη απέναντι στην Κορεάτισσα πρωταθλήτρια Ασίας Jung Run Hwa, που θα εκπροσωπήσει στην συγκεκριμένη κατηγορία των -62 κιλών την Εθνική Ομάδα της Κορέας. Βέβαια, όπως καταλαβαίνει κανείς, η αποστολή της θρακιώτισσας πρωταθλήτριας είναι εξορισμού δύσκολος όπως και γενικά των ευρωπαίων απέναντι στους Κορεάτες, αλλά από μόνη της η κλήση στην Μεικτή Ευρώπης συνιστά μεγάλη επιτυχία

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε για το Μόναχο της Γερμανίας, όπου στελεχώνει μαζί με άλλους επίλεκτους αθλητές από χώρες της Ευρώπης (8 άνδρες και 8 γυναίκες) την Επίλεκτη Ομάδα Ευρώπης που θα αγωνιστεί απέναντι στην Εθνική Ομάδα Νέων της Κορέας. Οι αγώνες διεξάγονται σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στο Νταχάου του Μονάχου και συγκεκριμένα στο γήπεδο Γιανχάλε και πρόκειται για ένα event που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.