Η συνάντηση του συνεργείου της Nova με μέλη των «Ακριτών» για το αφιέρωμα στην Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Με τη συνάντηση με μέλη των «Ακριτών», ολοκλήρωσε το τηλεοπτικό συνεργείο του Novasports την περιήγηση του στην πόλη της Ξάνθης και μαζί το ρεπορτάζ – αφιέρωμα «Μία πόλη – μία ομάδα», που πραγματοποίησε από τις αρχές της εβδομάδας.

 

Το εξαμελές συνεργείο του συνδρομητικού καναλιού πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να παρουσιάσει το «δέσιμο» των φιλάθλων με την κάθε ομάδα, μέσα από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και άλλα δρώμενα, σε μία πρωτοβουλία που πήρε η Super League και υλοποιείται μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, σε μία σειρά ντοκιμαντέρ που θα παιχτούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Ξάνθη το τηλεοπτικό συνεργείο συναντήθηκε με διάφορους αθλητικούς παράγοντες, μέλη της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και κυρίως φιλάθλους, απλούς και οργανωμένους (XanthiFans) και τους «Ακρίτες», όπως συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Η συνάντηση με τους φιλάθλους είχε οριστεί στο καφενείο «Άψυχος» στην οδό Βενιζέλου (απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας) και αρκετοί ήταν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι, μέλη των «Ακριτών» και μη, που έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στην κάμερα της Nova.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Γιώργος Μπερμπέρογλου, Σπύρος Ρόιδος, Λάζαρος Καλεντερίδης, Κωνσταντίνος Τζατζίδης, Αντώνης Τσίτσος, Σπύρος Μερκούρης, Πέτρος Ντούτσης, Μιχάλης Τσιλιγγίρης, Βασίλης Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος Σφουγγάκος, ο ιδιοκτήτης του καφέ Άψυχος Παναγιώτης κ.α.

Στο τηλεοπτικό… γύρισμα που έγινε στο χώρο, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ποδόσφαιρο, τη Skoda Ξάνθη και την «οικογενειακή κερκίδα» του γηπέδου της, στη λειτουργία της οποίας πρωτοστάτησαν οι «Ακρίτες» κ.α. Η συζήτηση βέβαια δεν έμεινε μόνο στον αθλητισμό αλλά περιστράφηκε και γύρω από την καθημερινή ζωή στην πόλη και τους ανθρώπους της κ.α.

«Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενέργεια από πλευράς Super League και Nova, μέσα από την οποία πιστεύω ότι θα βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα που θα παρουσιάζει με όμορφο τρόπο την ομάδα μας και την πόλη μας», είπε μετά το τέλος της «εκπομπής» το ιδρυτικό μέλος των «Ακριτών», Γ. Μπερμπέρογλου. «Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φιλόξενοι και κατατοπίσαμε τους παραγωγούς σε διάφορα θέματα», συμπλήρωσε.

Όσο για το περιεχόμενο της συζήτησης, ο κ. Μπερμπέρογλου ανέφερε στην εφημερίδα Εμπρός: «Μιλήσαμε για πράγματα γνωστά σε εμάς, τους Ξανθιώτες, όμως άγνωστα στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό στο Πανελλήνιο. Θεωρώ ότι η αγάπη που δείχνουμε στην ομάδα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και απομονώνουμε τα φαινόμενα βίας, είναι μοναδικά ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και θέλουμε να τα δείξουμε και σε άλλους φιλάθλους για να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Μόνο αν εξαλειφθεί η βία θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Ολοκληρώνοντας το μέλος των «Ακριτών» τόνισε: «Βέβαια υποστηρίζουμε μία ομάδα με επιτυχίες όπως τις ευρωπαϊκές εξόδους και κάποιες χρονιές που παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένας επιπλέον παράγοντας για να την παρακολουθούμε στενά».