Χωρίς τον Ντιε στη Νέα Σμύρνη, που πήγε για διακοπές στο Λε Μαν!!! Η αποστολή της Ξάνθης…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με 18 παίκτες να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ράινερ Μάουρερ  για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης που αναχώρησε για την Αθήνα.

 

Μοναδική απουσία είναι αυτή του τιμωρημένου Σέρζ Ντιέ, όχι λόγω καρτών αλλά λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στον προπονητή Ράινερ Μάουερ κατά την αντικατάστασή του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την δημόσια δήλωση συγνώμης και το πρόστιμο που έφαγε και που κατά κάποιες πηγές κυμαίνεται σε παρακράτηση 1.500 ευρώ από τον μισθό του, o ιβοριανός άσος ζήτησε και έλαβε άδεια έξι ημερών (!!!) προκειμένου να ταξιδέψει στο Λε Μαν της Γαλλίας και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Ο μέσος της Ξάνθης «πέταξε» το πρωί της Τετάρτης (27/11) για το Λε Μαν και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τη Δευτέρα (2/12). Επομένως, εκ των πραγμάτων, δεν ετίθετο θέμα συμμετοχής του στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως άλλωστε προβλέπει και ο εσωτερικός κανονισμός. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι του δόθηκε αυτή η εξαήμερη άδεια, παρά την συμπεριφορά του στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, δείγμα ότι εκτιμήθηκε η δημόσια συγνώμη του.

Ο Ντιε θα επιστρέψει στις προπονήσεις από Τρίτη (3/12). Πιο πριν ωστόσο, η Skoda έχει ένα δύσκολο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, για το οποίο ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Ο Ράινερ Μάουρερ μετράει και τις επιστροφές των Βάλλα και Χοσέμι και έχοντας έτσι γεμάτο «οπλοστάσιο» και με μόνο στόχο την νίκη που θα κρατήσει την ομάδα σε υψηλές θέσεις, ανακοίνωσε την αποστολή που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα. Αναλυτικά οι 18 παίκτες που επέλεξε ο γερμανός προπονητής της Ξάνθης: Τσέμα, Ζαρόπουλος, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Χοσέμι, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν, Κάλβο, Εστράδα, Σολτάνι, Σολάρι, Ράνος, Βασιλακάκης.