Σπούδασαν στην Κομοτηνή, ανδρώθηκαν στη Θράκη και σήμερα προπονούν ομάδες Α1!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ολοι γνωρίζουν οτι ο νέος προπονητής του Κολοσσού είναι ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος αντικατέστησε τον επί πολλα χρόνια κόουτς της ομάδας Βασίλη Φραγκιά. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν το νικηφόρο ντεμπούτο στο πάγκο της ομάδας της Ρόδου, έστω και για ένα αγώνα πραγματοποίησε ο προπονητής μπάσκετ Μιχάλης Κουταλιανός ο οποίος έκανε τα πρωτα του βήματα στη Κομοτηνή.

Ο Ροδίτης προπονητής κοούτσαρε έστω για ένα αγώνα την ομάδα του στη νίκη της μέσα στη Δράμα επί του ΚΑΟΔ, μοναδικής πλέον εκπροσώπου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Basket League με 79-76. Ετσι, συνοδεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επιστροφή του στην ευρύτερη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μια αγαπημένη περιοχή από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων.

Ο Μιχάλης Κουταλιανός τελείωσε τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το 2003 με πτυχίο στην ειδικότητα του μπάσκετ και για 4 χρόνια έζησε στα γήπεδα της Θράκης. Ήταν βοηθός προπονητή στην Α.Ε. Κομοτηνής το 2002 Α’ Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  Τη μισή σεζόν 2003 διετέλεσε βοηθός προπονητή στον ΓΑΣ Κομοτηνής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, ενώ από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του τεχνικού team στον Κολοσσό, με τον οποίο όμως βρέθηκε ως πρώτος προπονητής την προηγούμενη αγωνιστική.

Μαζί του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ήταν και ο Χάρης Κουλουριώτης, πρώτος βοηθός σήμερα στον Ίκαρο Χαλκίδας, ο οποίος χρόνια τώρα εχει φάει τα γήπεδα της Α1 με Ηλυσιακό και Αιγάλεω, αλλα και αυτά της Κομοτηνής (καθώς άλλωστε η συζυγός του είναι Κομοτηναία).

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Βαγγέλη Κουτσοκέρα, άμεσο συνεργάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και παλιό αθλητή του ΓΑΣ Κομοτηνή, μέλος της ομάδας που πρωταγωνίστησε στην «χρυσή» δεκαετία του ΓΑΣ, τόσο σαν παίχτης όσο και σαν μέλος του τεχνικού επιτελείου των «κυανέρυθρων».