Ο γάλλος στόπερ Ντιαλό ήρθε και δοκιμάζεται στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  H απόκτηση ενός στόπερ αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα της Ξάνθης στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του «Marca – SL», ενός μπλογκ που επιμελείται ο Κώστας Πλιάτσικας, η ομάδα της Θράκης έφερε κάτω απόλυτη μυστικότητα στα Πηγάδια τον 26χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό Ισαγκά Ντιαλό προκειμένου να περάσει από το «μικροσκόπιο» του Ράινερ Μάουρερ. 

Γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1987 στη Σενεγάλη, ο πανύψηλος (1.92μ.) στόπερ έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την ελβετική Σερβέτ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2011-13) έχοντας συνολικά 34 συμμετοχές.  Πριν από την Σερβέτ έπαιξε στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λοκάρνο, έχοντας τη διετία (2009-11) 57 συμμετοχές. 

Ενα σημαντικό μειονέκτημα στην περίπτωσή του έχει να κάνει με την αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών δεδομένου πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι στα πόδια του ήταν πριν από πέντε μήνες και συγκεκριμένα στις 1/6/2013 στο πλαίσιο της αναμέτρησης Σερβέτ – Λουκέρνη.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ιστότοπο, ο Ντιαλό αφίχθηκε την Τρίτη (26/11) στην πόλη της Ξάνθης, ημέρα που συνέπεσε με το εβδομαδιαίο ρεπό της Skoda. 

Παρά ταύτα πήγε στις εγκαταστάσεις της ομάδας και έκανε τρέξιμο, ενώ την Τετάρτη (27/11) και την Πέμπτη (28/11) ο Ράινερ Μάουρερ είχε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη γεύση και να αρχίζει να «χτίζει» το report σχετικά με τις δυνατότητες του.