«Κύκλωμα» πορνείας ψαρεύει φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου

Νεαρές και συνάμα εμφανίσιμες φοιτήτριες του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι «κύκλωμα» πορνείας, το οποίο τις προσεγγίζει μέσω διαδικτύου.   

Σύμφωνα με αναφορές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, επιτήδειοι δημιουργούν εικονικά προφίλ στο facebook και αρχίζουν την αναζήτηση. Μόλις εντοπίσουν κάποιο επίδοξο θύμα τους, αποστέλλουν προσωπικά μηνύματα, τα οποία παρουσιάζουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά επιχειρώντας να πείσουν νεαρές φοιτήτριες να ασχοληθούν με την πορνεία.

Το μήνυμα που φτάνει στα θύματα συνήθως αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «αν ζορίζεσαι οικονομικά λόγω κρίσης, μπορώ λίγο να βοηθήσω, είμαι και εχέμυθος και κρατάω μυστικά ελπίζω να είσαι και εσύ. Σκέψου και αν ενδιαφερθείς τώρα ή στο μέλλον στείλε μου μήνυμα, αν δεν θελήσεις σου ζητώ χίλια συγγνώμη που σε ενόχλησε». Όπως φαίνεται οι επιτήδειοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην πρώτη επαφή τους με τα επίδοξα θύματά τους, επιχειρώντας σε πρώτη φάση ενδεχομένως να εντοπίσουν άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα ήταν πιο εύκολο να τα προσελκύσουν.  

Μέχρι στιγμής το φαινόμενο φαίνεται πως δεν έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ στο σύνολό τους οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν προφίλ στο facebook τα οποία με μια πρώτη ματιά φέρουν εμφανή σημάδια πλαστότητας, και εφιστάται η προσοχή στους πολίτες ώστε εφόσον πέσει στην αντίληψή τους κάποια αντίστοιχη προσπάθεια να την καταγγείλουν άμεσα.      

 

Πηγή:  http://www.thrakitoday.com