Διπλά κυπελλούχος Ελλάδος στην αγωνιστική αναρρίχηση ο Μαν. Βαλσαμίδης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μια ακόμη φορά ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης Μάνθος Βαλσαμίδης δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητήσει κανένας ότι είναι ο πρώτος στην Ελλάδα.

Με άνεση πήρε την 1η θέση και στα δυο στυλ αγωνιστικής αναρρίχησης στο 5ο Κύπελλο Ελλάδος Αναρρίχησης Δυσκολίας και στο 15ο Κύπελλο Ελλάδας Αναρρίχησης Bulder. Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η αγωνιστική χρονιά για τον Μάνθο και για τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ήταν η 3η θέση που κατέκτησε στην κατηγορία ανδρών ο Θάνος Πετρόπουλος. Η μικρή Δανάη Βαλσαμίδου, επίσης, γέμισε ελπίδες ότι από την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα ακολουθήσει τα χνάρια του Μάνθου.

Οι επόμενοι μήνες είναι περίοδος προετοιμασίας για τους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και από τις 9 Φεβρουαρίου του 2014, με μεγαλύτερη ομάδα και ιδιαίτερα στις πολύ μικρές κατηγορίες, ξαναμπαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος της Ξάνθης μας στις αναρριχητικές πίστες για νέες διακρίσεις.

Είναι βέβαιο πάντως ότι ο Μάνθος Βαλσαμίδης από την επόμενη χρονιά θα εκπροσωπεί όχι μόνο την Ξάνθη αλλά και την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες, ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας.