Χρ. Πανόπουλος: «Ζω στην Αθήνα αλλά είμαι περισσότερο Ξανθιώτης από πολλούς Ξανθιώτες»

Την εκτίμηση ότι είναι και αισθάνεται περισσότερο Ξανθιώτης από πολλούς κατοίκους της πόλης, αν και ο ίδιος μένει μακριά, στην Αθήνα, έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος.

Ο κ. Πανόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην πολύ καλή, συνεργαζόμενη με το ThrakiSportS, ιστοσελίδα olaxanthi. Αναφέρθηκε ακόμα στο μείζον θέμα των αδειοδοτήσεων, για το οποίο η Skoda έχει πάρει από το καλοκαίρι ξεκάθαρη θέση υποβιβασμού όσων ομάδων δεν πληρούν τα κριτήρια και για τον λόγο αυτό υπήρξε η μόνη ομάδα που μειοψήφισε στη συνεδρίαση της Super League της περασμένης εβδομάδας, όπου ελήφθη απόφαση όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν να παραμείνουν στην κατηγορία, να μπορούν να κάνουν συνολικά τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις ή δανεισμούς ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών και να μπορούν απεριορίστως να προχωρούν στην απόκτηση ή ανανέωση ή τροποποίηση συμβολαίων παικτών κάτω των 24 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδος και γηγενών.

Κύριε Πανόπουλε, η Ξάνθη μειοδότησε στο θέμα των αδειοδοτήσεων της Σούπερ Λίγκα, διαφωνώντας με τον υπόλοιπο συνεταιρισμό σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν . Ποιος ο λόγος που συνέβη αυτό;

«Η Ξάνθη διαφώνησε , όπως διαφωνεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο θέμα των αδειοδοτήσεων και το αποδεικνύει με κάθε δυνατό και έντιμο τρόπο. Δεν μπορεί μια ομάδα που η UEFA δεν της επιτρέπει την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα διεκδικώντας και στερώντας πράγματα από μια ΠΑΕ που είναι σωστή στις υποχρεώσεις της απέναντι σε κάθε φορέα. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Η Ξάνθη θα συνεχίζει να εκφράζεται με το δικαίωμα που της δίνεται αρνητικά πάνω στο συγκεκριμένο γεγονός. Δεν μπορεί να διεκδικεί θέση στο πρωτάθλημα ομάδα που δεν διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA. Είτε μιλάμε για Ευρώπη είτε για την σωτηρία».

Παρατηρείται από το 2010-2011, μετά τον άμεσο κίνδυνο με υποβιβασμό στην Football League την προηγούμενη σεζόν, μια αλλαγή στάσης της ομάδας στην στελέχωση του ρόστερ έχοντας ως κύριο προσανατολισμό τις ακαδημίες της. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των υποδομών τα επόμενα χρόνια;

«Πράγματι, επειδή είμαστε σε δύσκολες εποχές και ο κόσμος βιώνει μεγάλα προβλήματα, απαιτείται από την ίδια την κατάσταση να δώσουμε βάση σε αυτές τις ηλικίες. Στο μέτρο του δυνατού , πάντα γίνονται κινήσεις που αφορούν την βελτίωση της ομάδας. Επειδή όμως η ομάδα αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν δυσκολίες, θα πρέπει όποιος παίζει στην Ξάνθη να μπορεί και να είναι έτοιμος να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις. Δίνουμε βάση στις υποδομές, δεν μπορούμε όμως να ξεχνάμε και την ενίσχυση της ομάδας . Είναι νεαροί παίχτες και πάντα χρειάζονται την στήριξη από εμπειρότερους».

Μεταγραφικά για την περίοδο του Γενάρη, θα κινηθεί η Ξάνθη;

«Στο μέτρο του δυνατού και πάντα μέσα στα σημερινά οικονομικά πλαίσια που καθορίζει αυτή η χρονική στιγμή θα κινηθούμε, αλλά πάντα όπως προανέφερα στο μέτρο του δυνατού».

Ένα μήνυμα στο κόσμο ενόψει της συνέχειας;

«Ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να αγαπάει την ομάδα και να βρίσκεται κοντά της, να την στηρίζει όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει κάνει . Από εμάς σίγουρα λάθη γίνονται και θα γίνονται. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη, πάντα σε ένα πρωτάθλημα υπάρχει ο χειρότερος και ο καλύτερος. Προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως ό,τι πράττουμε γίνεται με βάση την αξιοπρέπεια της ομάδας . Προσπαθούμε να παρέχουμε κάτι αξιοπρεπές, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Εγώ βλέπετε σε σχέση με άλλους παράγοντες έχω ένα μειονέκτημα. Είμαι και ζω μακριά από την Ξάνθη, στην Αθήνα, γιατί οι υποχρεώσεις μου είναι εδώ. Οπότε δεν έχω την δυνατότητα να έχω καθημερινή τριβή με τους φιλάθλους της ομάδας. Να είστε σίγουροι όμως ότι ΕΙΜΑΙ και αισθάνομαι περισσότερο Ξανθιώτης από πολλούς. Είμαι ξεκάθαρος, όπως πάντα ξεκάθαρος ήμουν απέναντι στον κόσμο της ομάδας μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο olaxanthi την Κυριακή, πριν από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, για αυτό και είναι φυσιολογικό να απουσιάζουν ερωτήσεις όπως σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον Σερζ Ντιε και την ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε, την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη περί αποχώρησης του ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του κράτους  αλλά και το ρεπορτάζ που ανέδειξε το ThrakiSportS περί δυσφορίας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τις ομάδες που δεν εξέδωσαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων ήταν και η Ξάνθη.