Πέντε μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό για τον ΑΟΕΓΑ στο Διεθνές Τουρνουά του Μπλαγκόεφγκραντ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Οι πρώτες σημαντικές διακρίσεις για τον Αθλητικό Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης για την αγωνιστική περίοδος 2013-2014, προέρχονται από την σημαντική συμμετοχή του συλλόγου στο 10ο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Μπλαγκόεφγκραντ της Βουλγαρίας, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

 

Τον Α.Ο.Ε.Γ.Α. εκπροσώπησαν οι αθλητές Γιώργος Κελεσίδης και Αλέξανδρος Ρήγας στην κατηγορία (3) για αθλητές γεννηθέντες το 2001-2002 και ο Κυριάκος Μπαμπλής στην κατηγορία (2) για γεννηθέντες το 2003-2004, καθως και οι αθλήτριες  Ευαγγελία Δημούδη, Ελισσάβετ Κορωνίδου και Ναταλία Κομήτη στην κατηγορία (3) για αθλήτριες γενηθείσες το 2002-2003.

Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές Δημήτρης Μπαξεβανίδης, Ιοεδάνης Νιγδέλης, Ειρήνη Κουφάκη και ο διεθνής κριτής Ελευθέριος Μπουτάκης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Νεκτάριος Κελεσίδης.

Τα προγράμματα που εκτέλεσαν τα παιδιά, ήταν ελεύθερα (F.I.G.) και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο ήταν υψηλό, διότι  οι ομάδες που συμμετείχαν χρησιμοποίησαν επίλεκτα παιδιά που πολλά από αυτά στελεχώνουν τις εθνικές  ομάδες των χωρών τους και με συνθήκες κατάλληλες, όπως αρμόζει σε τέτοιου επιπέδου αθλητών/τριών.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του συλλόγου, η ομάδα του Α.Ο.Ε.Γ.Α. αγωνίστηκε  με αξιοπρέπεια και με παρουσία που δεν ήταν απαρατήρητη, κατακτώντας την 3η θέση στο σύνθετο ομαδικό στα κορίτσια, όπως και στα αγόρια.

Σε ατομικό επίπεδο ο Γιώργος Κελεσίδης κατέκτησε την 7η θέση στο σύνθετο ομαδικό στην κατηγορία του και την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο) στον ίππο με λαβές και ο Κυριάκος Μπαμπλής κατέκτησε την 4η θέση στο σύνθετο ομαδικό, 1η θέση (χρυσό μετάλλιο) στο άλμα και 3η θέση (χάλκινο) στον ίππο με λαβές.

Οι συμμετοχές στο συγκεκριμένο τουρνουά ξεπερνούσαν τα 100 παιδιά, σε ένα κράτος παραδοσιακό στα αθλήματα της γυμναστικής και που το τελευταίο διάστημα ανθεί η προσπάθεια αναβίωσης, των συγκεκριμένων αθλημάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής, τον Μάϊο του 2014 στην πόλη της Σόφιας.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των αποστολών και των ομοσπονδιών πολλά θέματα για την εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής ιδίως στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως επίσης στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τριεθνές τουρνουά μεταξύ του Α.Ο.Ε.Γ.Α. και των επίλεκτων παιδιών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2014 στην Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, ο θεσμός αυτός για 1η φορά άρχισε από την Αλεξανδρούπολη με την πρωτοβουλία  της Διοίκησης του συλλόγου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.