Όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε στο Παρίσι με τον Πανθρακικό (και ΔΕΝ κατάφερνε να τον κερδίσει…)

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Βραδιά Champions League η αποψινή με την Παρί Σεν Ζερμέν της παρέας του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτ να φιλοξενεί στο Παρκ Ντε Πρενς τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό. Πόσοι θυμούνται όμως ότι τέσσερα καλοκαίρια πριν οι παριζιάνοι είχαν φιλοξενήσει τον… Πανθρακικό; Και μάλιστα ότι ο τελευταίος είχε καταφέρει να σκοράρει αλλά και να μην ηττηθεί, αλλά να αποσπάσει ισοπαλία;

 

Μόνο ένα μέλος της τότε ομάδας του Πανθρακικού, που μετείχε εκείνης της αποστολής, ανήκει και σήμερα στην ομάδα του Πανθρακικού – και αυτός όχι ως παίκτης αλλά ως προπονητής. Ο λόγος για τον Νίκο Μπαχαρίδη που ήταν μέλος της 30μελούς αποστολής που είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για προετοιμασία, υπό τις οδηγίες του Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Συγκεκριμένα, τότε είχε πάρει μαζί του τους Ρόκα, Βρονταρά, Ταϊρη, Σακελλαρίου, Ντόκιτς, Τροϊζε, Κλεμάν, Βελάσκο, Ενγκαμπί, Μπαχαρίδη, Χαριτωνίδη, Μαρσελάο, Κανωτίδη, Δραγανίδη, Ολίσε, Κωνσταντινίδη, Αργυρίου, Αρσενίεβιτ, Νουόκο, Οράκ, Θεοδωράκη, Φαγιάρδο, Καπετάνο, Μουνάφο, Νίματ, Μίτου, Στόϊκο, Γωνιάδη, Καζάκη και Ντιαλό.

Τέσσερα χρόνια και κάτι μετά από εκείνον τον αγώνα, λοιπόν, κανένα από τα μέλη της τότε ομάδας δεν παίζει ακόμα στον Πανθρακικό. Βρονταράς και Γωνιάδης που είχαν απομείνει μέχρι και το καλοκαίρι, δεν ανήκουν πια στην ομάδα, επέστρεψε όμως ο Νίκος Μπαχαρίδης, όχι όμως πλέον ως παίκτης αλλά ως προπονητής της Κ20. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση σε εκείνο το φιλικό, ο Πανθρακικός είχε καταφέρει λοιπόν μέσα στο Παρίσι να αποσπάσει ισοπαλία από μία Παρί που δεν είχε ακόμα τον Ιμπραήμοβιτς, αλλά αποτελούσε πάντα το μεγάλο όνομα του γαλλικού ποδοσφαίρου και βρισκόταν μόλις δυο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έλαβαν,,, συμβουλές από αυτούς του Πανθρακικού στο ΔΑΚ Κομοτηνής το περασμένο Σάββατο, σχετικά με το μυστικό του πώς θα μείνουν αήττητοι στο Παρκ Ντε Πρενς. Αλλά σε κάθε περίπτωση, εκείνο το ματς θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για τους ερυθρολεύκους, που είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα του φετινού Champions League από την Παρί στο Καραϊσκάκη.

Αν όμως θέλετε να μάθετε όλα όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι Παρί – Πανθρακικού, να τεστάρετε τις γνώσεις σας αναφορικά με το αν ξέρετε ποιος έβαλε το γκολ για την ομάδα της Κομοτηνής αλλά και να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από εκείνη την αναμέτρηση, τότε θυμηθείτε το παλιότερο εκτενές αφιέρωμά μας στο ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.