Οι κατηγορίες Ντόλιου περί ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής και η… κωλοτούμπα αλά Ιωάννη Μελισσανίδη

Γράφει το Φλιτζάνι

–  Ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, που τελευταία εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης να βλέπει τους αγώνες του πρωτοπόρου Εθνικού και να μοιράζει συγχαρητήρια, έκανε λόγο για… ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, καυτηρίασε σε συνέντευξή του στον Vima Fm την πολυσυζητημένη πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν νομοσχέδια, ένα κάλεσμα «προς αποστασία», όπως το χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Μάλιστα, ο θρακιώτης βουλευτής χαρακτήρισε «προσβλητικά» τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα όχι μόνο προς τα μέλη του Κοινοβουλίου αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες.

«Αυτό δεν ήταν εύστοχο, δεν ήταν τουλάχιστον κόσμιο. Μάλιστα είδα κιόλας, γιατί πήρα την Αυγή της Κυριακής εκείνη την ημέρα πρωί πρωί και πριν γίνει η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου, και εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από μια δισέλιδη συνέντευξη στα εσωτερικά φύλλα της Αυγής μεταφέρθηκαν στην πρώτη σελίδα και έγιναν τίτλος οι τρεις γραμμές. Οι τρείς επίμαχες γραμμές. Δεν ήταν το καλύτερο (που θα μπορούσε να γίνει) ούτε καν και για το ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Γ. Ντόλιος.

Ο βουλευτής Εβρου προσέθεσε παράλληλα ότι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ήταν προσβολή και για τις τοπικές κοινωνίες: «Δεν ήταν μόνο προσβλητική προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήταν προσβλητική και για τις τοπικές κοινωνίες. Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι οι τοπικές κοινωνίες αυτό το οποίο μετράνε περισσότερο είναι η συνέπεια του καθενός από εμάς, δηλαδή δεν θέλουν κινήσεις οι οποίες δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης πολιτικής διαδρομής, οι κινήσεις πρέπει να προκύπτουν ομαλά, εάν με ανώμαλο τρόπο γίνονται κινήσεις που έχουν τα χαρακτηριστικά ποδοσφαιρικών μεταγραφών δεν εγκρίνονται από τις τοπικές κοινωνίες».

Μάλιστα, ο Ντόλιος σχολίασε και την περίφημη πρόσκληση του πρώην υφυπουργού Γιώργου Πανάρετου, που μία ημέρα πριν από την επίμαχη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην «Αυγή» είχε προτείνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Επειδή χρησιμοποίησα τη λέξη “άστοχη” για τον κ. Τσίπρα θα πω ότι ήταν και άκομψη και άστοχη και άκυρη η πρόταση του κ. Πανάρετου. Θα πρέπει να φύγει η ποδοσφαιρική κουλτούρα και νοοτροπία από τις συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντόλιος.

Και λίγες ώρες αργότερα, προφανώς στην λογική της συνέπειας που ανέφερε και ο ίδιος, ο Γ. Ντόλιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να… καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο για την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών, ανοίγοντας εκ νέου την πόρτα των «αντάρτικων» στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μάλιστα, η ξεκάθαρη τοποθέτηση Ντόλιου κατά των πλειστηριασμών στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών διαβάζω ότι πυροδότησε νέο κύκλο ενδοκυβερνητικών τριβών, καθώς πολλοί βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου και υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων.

Ο Γ. Ντόλιος, εκτός από τους πλειστηριασμούς, λέει πως δε θα ψηφίσει ούτε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ χαρακτηρίζει «εκβιαστικό και αποκρουστικό» το δίλημμα «ή ψηφίζετε όλα τα μέτρα ή πέφτει η κυβέρνηση». Με άλλα λόγια, λίγες μέρες μετά το προσκλητήριο Τσίπρα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν νομοσχέδια, τον οποίο ο ίδιος κατακεραύνωσε για αυτό, έρχεται ο ίδιος ο Εβρίτης βουλευτής να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει κυβερνητικά νομοσχέδια!!!

Τέτοια…. κωλοτούμπα και μάλιστα μέσα σε τρεις μέρες, ούτε ο Ιωάννης Μελισσανίδης στο χρυσό που πήρε στην Ατλάντα. Λέτε να ψήνεται καμιά… μεταγραφή και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι;