Επιτυχίες του Νηρέα Ορεστιάδας στην Δράμα

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Στην διοργάνωση γκραν πρι όπεν κατηγορίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που φιλοξενήθηκε στη Δράμα, συμμετείχε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο Κολυμβητικός όμιλος Ν. Ορεστιάδας ”Νηρέας’. Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Δράμας πισίνας 25 μ. όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 250 αθλητές/αθλήτριες με τις περισσότερες ομάδες της περιφέρειας να δηλώνουν το παρόν.

 

Ο Νηρέας Ορεστιάδας συμμετείχε συνολικά με 13 κολυμβητές και κολυμβήτριες 11-15 ετών εκ των οποίων οι 2 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες κολύμβησης. Σημειώθηκαν νέοι χρόνοι ρεκόρ από όλους τους αθλητές-αθλήτριες του συλλόγου και για πρώτη φορά στα τρία χρόνια αγωνιστικής δράσης του Νηρέα καταφέρνει κάποιος αθλητής ή αθλήτρια των αγωνιστικών κατηγοριών να κατοχυρώσει μια θέση στο πρωτάθλημα Κατηγοριών.

Συγκεκριμένα η κολυμβήτρια Μαρία Μουσίκα του Παναγιώτη κατάφερε να κατοχυρώσει μια θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης αφού οι επιδόσεις της είναι μέσα στα πλαίσια των ορίων που ανακοινώθηκαν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Η 13χρονη κολυμβήτρια σημείωσε 1.18.35 στα 100 μέτρα ύπτιο και 1.16.96 στα 100 μέτρα πεταλούδα στην κατηγορία πανκορασίδων Α (γεν.2000). 

Αξιοσημείωτες είναι και οι επιδόσεις των υπολοίπων κολυμβητών-τριών, αφού πολύ κοντά στα όρια πρόκρισης σε πισίνα 25μ έφτασαν οι Ιωάννης Βατζιανίδης και Χρήστος Ρετσίδης. Οι δυο 13χρονοι κολυμβητές του Νηρέα σημείωσαν νέα ατομικά ρεκόρ, πιάνοντας τα όρια σε πισίνα 50μ στα 100μ Ελεύθερο και 50 μ. πρόσθιο αντίστοιχα, θέτοντας σοβαρές ελπίδες για πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτοί με τη σειρά τους.

Από τους τέσσερις αθλητές της προαγωνιστικής κατηγορίας, όλοι κατάφεραν με τα νέα ατομικά τους ρεκόρ στα αγωνίσματά τους να πλασαριστούν μέσα στη πρώτη τριάδα.

Το Δ.Σ. του Νηρέα θα ήθελε να συγχαρεί την Μαρία Μουσίκα για την μεγάλη της επιτυχία , τους προπονητές της αποστολής Γιάννη Μιρμιγκίδη και Αριστείδη Μαχαιρίδη, τους γονείς των παιδιών για τη συνεργασία τους και τους ίδιους τους αθλητές για την μέγιστη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Οι Αθλητές και αθλήτριες του Νηρέα που μετείχαν στην 13μελή αποστολή ήταν οι Μαρία Μουσίκα, Μαρία Ιωάννα Αραμπατζή, Ιωάννης Βατζιανίδης, Δημήτρης Μαυρίδης, Χρήστος Καλπακίδης , Θανάσης Ζηλούδης, Χρήστος Ρετσίδης, Στέφανος Μητρούδης, Φώτης Μόραλης, Γιώργος Καμπάδαης, Αναστασία Βασιλοπούλου, Χρήστος Μουσίκας και Πασχάλης Σταματάκης. Εφορος της ομάδας είναι ο Χρήστος Βατζιανίδης.

Υπεύθυνοι Αποστολής: Καμπάδαης Πασχάλης,Ρετσίδης Οδυσσέας