Μπορεί ο ΓΑΣ Κομοτηνή να ανέβει στη Β’ Εθνική; Ν. Λεμονίδης και Ν. Γρηγοριάδης απαντούν…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

 

–  Μπορεί ο ΓΑΣ Κομοτηνή να είναι αήττητος και να βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ωστόσο ο προπονητής του Νεοκλής Λεμονίδης αρνείται πεισματικά τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο, τον οποίο προσδίδει στο Ανατόλια.

 

 

Όπως λέει, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει περάσει από δυσκολότερες έδρες. Από την πλευρά του, πάντως, ο προπονητής των Τιτάνων Δράμας Νίκος Γρηγοριάδης εκτιμά ότι η ομάδα της Ροδόπης έχει όλα τα εχέγγυα να ανέβει, ελπίζει φέτος να είναι η χρονιά της και εύχεται την άνοδο να μάρει ομάδα της περιφέρειας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι δύο προπονητές μίλησαν στο ThrakiSportS, μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα στον ΓΑΣ Κομοτηνή και τους Τιτάνες Δράμας, που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Θράκης με 73-61.

Ο Νεοκλής Λεμονίδης μας είπε αρχικά: «Είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Βλέποντας το πρόγραμμα θέλαμε να κάνουμε αυτές τις πέντε νίκες. Τώρα πάμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε μέσα στην Ευκαρπία και να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Σε σχέση με την υπόθεση άνοδος, σχολίασε: «Τον πρώτο λόγο για την άνοδο τον έχει το Ανατόλια. Έχει κάνει δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες με Ευκαρπία και Ιωνικό, ενώ κέρδισε και την Ξάνθη. Εμείς δεν έχουμε παίξει με καμιά από αυτές τις ομάδες, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εμάς. Άμα ετοιμάστε όμως συγκεντρωμένοι μπορούμε να έχουμε τύχη».

Όσο για το κλειδί στις μέχρι στιγμής επιτυχίες, επισήμανε ο Νεοκλής Λεμονίδης: «Αυτό που μας κρατάει μέσα στις νίκες είναι η άμυνα μας. Την Κυριακή παίζαμε με μια επιθετική ομάδα. Δεχθήκαμε πολλά τρίποντα, αν και το ξέραμε. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι οι 61 πόντοι είναι καλοί. Θα μπορούσε σίγουρα να είναι πολύ καλύτερο. Νομίζω όμως ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία και μόνο με την άμυνα θα μπορέσουμε να κρατηθούμε ψηλά».

 Από την πλευρά του, ο προπονητής των Τιτάνων Δράμας Νίκος Γρηγοριάδης ανέφερε: «Για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θεωρητικά πολύ μακριά από τις δυνατότητές μας. Το παλέψαμε όμως. Δώσαμε αρκετά πράγματα μέσα στο παιχνίδι και δημιουργήσαμε κάποιες καταστάσεις. νομίζω ότι στις εύκολες φάσεις που χάσαμε κρίθηκε το ότι έχουμε πολύ χαμηλό σκορ. Η άμυνα μας είχε 2-3 καλά διαστήματα. Φάγαμε κάποια εύκολα καλάθια, αλλά με κακό τελείωμα στους αιφνιδιασμούς δεν μπορείς να κερδίσεις. Φτάσαμε μέχρι τους 8».

Σε σχέση με την ομάδα του ΓΑΣ ανέφερε: «Είναι δύσκολη η ομάδα της Κομοτηνής και νομίζω ότι φέτος είναι μια χρονιά που μπορεί να κάνει το άλμα της και να ανέβει στη Β’ Εθνική. Η Κομοτηνή έχει χρόνια μπάσκετ και θα πρέπει να είναι στη Β’ Εθνική. Να έχουν λίγη τύχη τα παιδιά και η ομάδα, υγεία και μακάρι να είναι μια ομάδα από την δική μας περιοχή (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) που θα ανέβει κατηγορία».

Όσο για την δική του ομάδα, αυτή των Τιτάνων, ο Νίκος Γρηγοριάδης είπε: «Εμείς έχουμε κάνει μια μεγάλη ανανέωση. Έχουμε στην ομάδα δύο παιδιά που είναι το 98′ γεννημένα, τρία το 97′ και ένα που είναι γεννημένο το 96′. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη χημεία, όταν τη βρούμε, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ομάδα και για τώρα και για του χρόνου. Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Μία εθνική κατηγορία είναι καλή για αυτά τα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες μας, γιατί όλα αυτά τα παιδιά είναι από τις ακαδημίες μας».