Αναβλήθηκαν λόγω πένθους οι αγώνες ΕΠΣ Έβρου – ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω πένθους το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φώτης Κοσμάς οι αναμετρήσεις νέων και παίδων ανάμεσα στις μεικτές ομάδες ΕΠΣ Εβρου και ΕΠΣ Ξάνθης, για την πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Αιτία στάθηκε, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου Χρήστος Καραβασίλης, η κηδεία του παράγοντα της Καππαδοκίας Ο. Σκαρλάτου, γνωστού και ιδιαίτερα αγαπητού στην πόλη αστυνομικού υπαλλήλου, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί πριν δυο χρόνια από την ΕΛΑΣ και είχε ασχοληθεί σε αυτό το διάστημα με το ποδόσφαιρο αλλά και ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, ενώ ήταν εκπαιδευτής και σε σχολές της πόλης.

Ο θάνατός του από καρδιά σε ηλικία αρκετά κάτω των 50 ετών προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, ιδίως με δεδομένο ότι επρόκειτο για άνθρωπο γυμνασμένο και με αθλητική ζωή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του, αφού έπεσε για ύπνο και δεν σηκώθηκε ποτέ το πρωί της Τρίτης.

Ο γιος του εκλιπόντα είναι ο αρχηγός της Μεικτής Ομάδας Νέων της ΕΠΣ Εβρου και αμέσως μόλις προέκυψε το συμβάν, η ΕΠΣ Εβρου ζήτησε άμεσα από την ΕΠΟ την αναβολή των δύο αγώνων σε ένδειξη πένθους. Δεν θα μπορούσε φυσικά ούτε το συγκεκριμένο παιδί ούτε οι φίλοι και συμπαίκτες του να παίζουν μπάλα, την ώρα που θα τελούνταν η κηδεία.

Η ΕΠΟ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, η ΕΠΣ Ξάνθης δεν είχε φυσικά καμία αντίρρηση να συμπαρασταθεί σε αυτήν την ανθρώπινη στιγμή και έτσι οδηγηθήκαμε στην αναβολή χωρίς να χρειαστεί οι ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης να ταλαιπωρηθούν και να ταξιδέψουν. Οι δυο αγώνες ΕΠΣ Εβρου – ΕΠΣ Ξάνθης σε παίδες και νέους θα διεξαχθούν στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς κάποια από τις επόμενες μέρες.