Ενδεχόμενο να κερδίσει στα χαρτιά ο Πανθρακικός το ματς της Κυριακής με τον Άρη (;!)

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η απόφαση – βόμβα του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που δεν έκανε δεκτή την αίτηση της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο άρθρο 99 οδηγεί τους κίτρινους ένα βήμα πριν την διάλυση.

Βέβαια, η απόφαση αυτή δεν έχει καθαρογραφεί, κάτι που θα γίνει εντός των επομένων ημερών. Ήδη στον Άρη προσανατολίζονται να την εφεσιβάλουν και παράλληλα κινούν τις διαδικασίες για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές.

Αυτό σημαίνει ότι κίνδυνος να μην διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής η ομάδα της Κομοτηνής στα χαρτιά ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει όμως ορατό το ενδεχόμενο, αν δεν ευδοκιμήσουν τα σχέδια επιβίωσης της ομάδας, ο Άρης να αναγκαστεί να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα στην συνέχεια.

Το μείζον ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που χάσει βαθμούς στην Θεσσαλονίκη ο Πανθρακικός και στην συνέχεια υπάρξει τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγήσει ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτόν να περνούν αέρα από το Χαριλάου κερδίζοντας στα χαρτιά.

Στην περίπτωση αυτή θα μιλάμε για «αλλοίωση πρωταθλήματος», έλεγαν έμπειροι παράγοντες. Για αυτό και στην Κομοτηνή η νομική υπηρεσία της ομάδας εκτιμάται ότι ήδη εξετάζει αυτά τα ενδεχόμενα και αναζητά τρόπους να κατοχυρωθεί. Όπως μαθαίνουμε, οι παράγοντες του Πανθρακικού ΔΕΝ θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά, θέλουν όμως να διασφαλίσουν ότι αν κάτι πάει στραβά και δεν τα καταφέρει να συνεχίσει το πρωτάθλημα ο Άρης, θα μπορέσουν να πάρουν τους βαθμούς που ενδεχομένως χαθούν εκεί και τους οποίους οι υπόλοιπες ομάδες θα κερδίζουν χωρίς αγώνα. 

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν υπάρχει τέτοιος τρόπος με την κατάθεση κάποιας ένστασης, προ της έναρξης του αγώνα, αλλά γεγονός είναι ότι η κατάσταση έχει περιπλεκεί και καλούνται ειδικοί γνώστες περί των αθλητικών νόμων και κανόνων να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που θα διασφαλίσει την ομάδα της Κομοτηνής για ένα μελλοντικό ενδεχόμενο που φαντάζει πιθανό, αλλά δεν είναι τετελεσμένο.

Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητικές – οικονομικές εξελίξεις στον Άρη επηρεάζουν και την ομάδα των κιτρίνων, που έτσι και αλλιώς βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο αγώνας με τον Πανθρακικό (1/12,15:00)  χαρακτηρίζεται ως «μάχη επιβίωσης» και «τεράστιας σημασίας». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να γευτεί την πρώτη της εντός έδρας νίκη και να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι και της αγωνιστικής επιβίωσης. To «τρίποντο» είναι ζωτικής σημασίας, τη στιγμή που ο Άρης βρίσκεται καθηλωμένος στην 17η θέση της βαθμολογίας!

Οι εξελίξεις στο άρθρο 99 έγιναν γνωστές στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άκουσαν τα νέα με εύλογη αμηχανία και φυσικά αρκετές απορίες. Από πλευράς διοίκησης και τεχνικού τιμ γίνεται προσπάθεια να μείνουν ανεπηρέαστοι οι ποδοσφαιριστές από τα γεγονότα της υπαγωγής και να αφοσιωθούν στην αποστολή τους μέσα στο γήπεδο.

Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο – και μένει να δούμε πώς θα μπορέσει να το εκμεταλλευθεί αυτό ο Πανθρακικός που έχει πάνω από μήνα να γευτεί την χαρά της νίκης, κάτι που αγνοεί στα τελευταία πέντε παιχνίδια του για πρωτάθλημα και κύπελλο…