Νίκη για την Κηφισιά του Πετροδημόπουλου στο ντέρμπι με τον Ίκαρο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Τέσσερις πόντους σημείωσε ο Ξανθιώτης σέντερ της Κηφισιάς Πετροδημόπουλος στη νίκη της ομάδας του με 75-66 κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας.

 Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της αθηναϊκής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, και ουσιαστικά κρίθηκε στο 28-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αστοχία του Ικάρου, με τις βολές της Κηφισιάς ήταν ο λόγος του επί μέρους 28-14 στην πρώτη περίοδο, που εν πολλοίς έκρινε την έκβαση του αγώνα (75-66). Και αυτό γιατί πολλά ακολούθησαν, τίποτα όμως, από αυτά που θα έκαναν δυνατή την ανατροπή για τους Χαλκιδαίους.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλη αντίσταση επιράτησε εύκολα του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 59-75, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών και βρίσκεται πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα στο Ζηρίνειο, το Ρέθυμνο πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα με 72-87.

Το Σάββατο, η «αυλαία» άνοιξε στη Δράμα, όπου ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα με 79-76 κόντρα στον τοπικό ΚΑΟΔ. Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα έκανε ένα μεγάλο «πάρτι» μπροστά στους οπαδούς του που γέμισαν το γήπεδο κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ 87-76. Ο Πανιώνιος διατήρησε το αήττητο στην έδρα του και με ανατροπή κατάφερε να κερδίσει τον Ηλυσιακό 79-64.