Παρουσία της Άννας Βερούλη τα γένέθλια του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης γιορτάσε την Παρασκευή (22/11) τον έναν χρόνο από την ίδρυσή του, διοργανώνοντας πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με θέμα “Ο αθλητισμός και το παιδί μέσα από τα βιβλία”. 

Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν η παγκόσμια πρωτάθλημα ακοντισμού Άννα Βερούλη και ο επίσης πρωταθλητής ακοντισμού, μέλος του Laureus sports for good foundation και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Νίκος Μιχαλόπουλος. To βιβλιοπωλείο Βαταμίδης, τα παιδικά χωριά SOS, το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασxόλησης του Δήμου με την επικεφαλής τους Κα. Χητου και το Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης βοήθησαν σημαντικά στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και δάσκαλος στο επάγγελμα, από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικά με το αγώνισμα του ακοντισμού.Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει λάβει ευρωπαϊκη βράβευση για το συγγραφικό του έργο ενώ βιβλία του έχουν μεταφερθεί και στο θέατρο. Είναι παντρεμένος με την Άννα Βερούλη από το 1997.

Η Άννα Βερούλη γεννήθηκε στην Καβάλα, κάτι που είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι γνωρίζουν, αλλά κατοικεί εδώ και χρόνια στο Ηράκλειο Αττικής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από 14 ετών. Σε μικρό χρονικό διάστημα και με σκληρή δουλειά, έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης, Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Αθήνα το 1982, στα εγκαίνια του ΟΑΚΑ, αλλά και το χάλκινο στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 1983. Σταμάτησε το 1993 έχοντας στην κατοχή της 118 χρυσά μετάλλια και ήταν στις 5 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης αθλητριών όλων των ετών.  Από το 1990 ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με την ιδιότητα της αντιδημάρχου και υπεύθυνη κυρίως για τα “αθλητικά δρώμενα” του δήμου.