Άναψε φωτιές και φούντωσε τα σενάρια ο Βιερίνια στο περιθώριο του ΠΑΟΚ-Άρης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Μπορεί να ήταν το μεγάλο ντέρμπι της πόλης, το παιχνίδι που παραδοσιακά σκεπάζει οτιδήποτε άλλο, τούτη τη φορά όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ένας παίκτης που όχι μόνο δεν έπαιξε, αλλά δεν ανήκει καν σε κάποια από τις δύο ομάδες.

 

Ο “δικός μας” Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του θρακιώτη εξ αγχιστείας λόγω του γάμου του με την αλεξανδρουπολίτισσα Βάσω Βεργίδου, ήταν στις κερκίδες της Τούμπας και παρακολούθησε την πρώην ομάδα του να παίρνει μια μεγάλη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου με σκορ 2-1.

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του, ανέφερε: «Ένιωσα κάπως όταν σκόραρε ο Άρης. Μετά η ομάδα αντέδρασε και κέρδισε με την βοήθεια του κόσμου. Αισθάνομαι και εγώ δεμένος με αυτή την ομάδα«.

Ο Πορτογάλος όμως έβαλε φωτιά όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής: «Ρωτήστε τον πρόεδρο, αυτό δεν είναι δικό μου θέμα», είπε αφήνοντας τους πάντες να ψάχνονται. Γιατί αν η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ δεν είναι δικό του θέμα τότε τίνος είναι; Του Σαββίδη; Γιατί αν εξαρτάται μόνο από αυτόν, το σίγουρο είναι πως τις επόμενες μέρες θα πέσουν στο τραπέζι πολλά σενάρια.

Μετά το ντέρμπι επέλεξε να μιλήσει και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Άρη, όχι όμως και από την εμφάνιση. Ο ομογενής επιχειρηματίας, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να έρθει στην Θράκη για να διευθετήσει το θέμα της ΣΕΚΑΠ, αναφέρθηκε ακόμη στον Στέφενς, τον Δώνη, τον Χακόμπο και τις μεταγραφές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στέφενς: Ο προπονητής παίρνει σκληρά μέτρα. Όταν τον κάλεσα να αναλάβει την ομάδα, ρώτησα παίκτες. Μου είπαν να τον πάρω. Φοβάμαι ότι οι παίκτες δεν αντέχουν έναν τέτοιο προπονητή. Υπάρχει πάντως μία περίοδος προσαρμογής.

Εθνική: Θα θέλαμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλό μας στο Europa αλλά χάνουμε σε φυσικά κατάσταση. Μετά υπήρχε και η Εθνική ομάδα, έχουμε 6 παίκτες εκεί. Είμαστε φυσικά όλοι ευχαριστημένοι από την πρόκριση στο Μουντιάλ. Οι δικοί μας παίκτες, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης, ο Τζιόλης, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο.

Παίκτες: Ήρθα με άλλες διαθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Μίλησα με τους παίκτες μέσω Skype. Μίλησα και με τον προπονητή. Δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, φοβόμαστε μήπως γίνουμε μέρος των λαθών. Πρέπει να γίνουμε μεγάλη ομάδα και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε. Βάζουμε υψηλούς στόχους που μέχρι στιγμής δεν τους έχουμε καταφέρει.

Ολυμπιακός: Με τον Ολυμπιακό θα ξαναπαίξουμε ίσως και τρεις φορές. Το 4-0 πρέπει να το ξεπλύνουμε.

Χακόμπο: Είναι απόφαση του προπονητή. Τον ρώτησα αν η ποινή που επέβαλλε είναι χρήσιμη για την ομάδα και μου είπε ναι.

Προπονητικό: Είναι πολλές οι δυσκολίες ακόμα και στο θέμα του προπονητικού κέντρου. Γι΄αυτό έδωσα εντολή να είναι απολύτως έτοιμη η Μεσημβρία.

Χρέη: Στο ζήτημα των χρεών υπάρχει στασιμότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν ανήκει πολιτικά κάπου. Οι όποιες συνομιλίες δεν μας πάνε μπροστά. Όταν μία οργάνωση όπως η ΕΠΟ ή η Superleague επισκιάζουν το νόμο… Ο νόμος πρέπει να είναι πάνω από όλα.

Δώνης: Στην υπόθεση του πρώην προπονητή ρώτησα αν λειτουργήσαμε νόμιμα; Μου είπαν ναι. Η ΕΠΟ αποφάσισε, άλλα… Είπα να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια. Αλλά σε περίπτωση προσφυγής εκεί θα έχουμε ποινή. Ας φύγουμε από την ομοσπονδία λοιπόν. Θα έρθουν μέρες όμως που και καλύτερα θα παίξουμε και καλύτερες διαιτησίες θα δούμε.

Μεταγραφές: Για τις μεταγραφές αποφασίζει ο προπονητής. Επικεφαλής είναι ο προπονητής, όλοι λειτουργούμε δίπλα του. Αν ο προπονητής πιστεύει ότι χρειαζόμαστε παίκτες, θα πάρουμε. Ο Στοχ ήταν επιλογή του. Και ο Λούκας. Ο προπονητής δίνει την εντολή.

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε το γεγονός ότι μετά το τέλος του ντέρμπι πάντως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τον μεγάλο άτυχο της αναμέτρησης τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον άτυχο παίκτη του Άρη, τον Τριανταφυλλάκο, που υπέστη κάταγμα στο πόδι», ήταν το μήνυμά της μέσω του twitter.

Λίγο αργότερα η ΠΑΕ Αρης εξέδωσε ανακοίνωση: «Περαστικά Βασίλη… Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους στον άτυχο ποδοσφαιριστή μας, Βασίλη Τριανταφυλλάκο. Ο παίκτης της ομάδας μας υπέστη κάταγμα στη δεξιά κνήμη και αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση». Με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως ο νεαρός θα απουσιάσει από τα γήπεδα για ένα διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.