Απαγορεύουν στους διαιτητές να κάνουν τον… σταυρό τους για να μην προσβάλλεται η μειονότητα της Θράκης (!;)

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Μέχρι τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν τα μηνύματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας έγινε θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι λόγω του… χριστιανικού θαύματος της πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στο Μλουντιάλ αλλά εξαιτίας της απαγόρευσης που φέρεται να επέβαλε η ΚΕΔ στους διαιτητές να κάνουν τον σταυρό τους.

 

Το μόνο που απομένει είναι να αντιδράσει ο… Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την φερόμενη ως προτροπή προς τους ρέφερι να μην κάνουν τον σταυρό τους στον αγωνιστικό χώρο μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Το θέμα αναδείχθηκε από πλειάδα ιστοσελίδων και πήρε κταση κυρίως την Τρίτη, ημέρα που η Εθνική Ομάδα έφινε το κρισιμότατο παιχνίδι μπαράζ με την Ρουμανία.

Από την ΚΕΔ πάντως υποβάθμιζαν το θέμα και σύμφωνα με την εφημερίδα “Goal”, έκαναν λόγο για διαστρέβλωση και διευκρίνιζαν σχετικά με το… κήρυγμα ότι επρόκειτο απλώς για συμβουλές και όχι για απαγορευτικές διατάξεις. Υπενθύμιζαν παράλληλα ότι ειπώθηκε πως υπάρχουν άλλοι χώροι, όπως τα αποδυτήρια, για κάθε θεοσεβούμενο, ενώ χαριτολογώντας αναρωτιόντουσαν «δηλαδή ο μουσουλμάνος θα γονατίζει στο χορτάρι για να προσευχηθεί;» (έχοντας προφανώς κατά νου τον Ξανθιώτη βοηθό διαιτητή Κουλά Χασάν).

Πάντως, από κει και πέρα, το θέμα απασχόλησε και το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κομοτηνή, παρουσία του Θανάση Μπριάκου και Γιώργου Δούρου καθώς και δεκάδων διαιτητών από ολόκληρη την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Πάντως, σε ερώτηση που δέχθηκαν για το θέμα από το ThrakiSportS, διέψευσαν κατηγορηματικά οι δυο υψηλοί προσκεκλημένοι του θρακικού σεμιναρίου της ΚΕΔ ότι πρέπει να… σταματήσουν να κάνουν τον σταυρό τους οι διαιτητές.