Τα παρασκήνια και όλες οι λεπτομέρειες από την πτήση της Εθνικής στη Ρουμανία

Αποστολή στο Βουκουρέστι: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με ευχάριστη διάθεση και πίστη ότι στις αποσκευές της πτήσης της επιστροφής τα ξημερώματα της Τετάρτης θα βρίσκεται και η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Εθνική Ομάδα πέταξε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί για το Βουκουρέστι.

Η πτήση ήταν άνετη, με ελάχιστες αναταράξεις πάνω κυρίως από τον βουλγαρικό εναέριο χώρο. Κράτησε λιγότερο από μιάμισι ώρα και στην διάρκειά της, δεν έλειπαν τα χαμόγελα και η ευχάριστη διάθεση από τους διεθνείς, που είχαν καταλάβει όπως παραδοσιακά γίνεται τις θέσεις της… γαλαρίας.

Στις μπροστινές θέσεις παραδοσιακά βρίσκονται οι παράγοντες της ΕΠΟ, ανάμεσά στους οποίους και οι τρεις θρακιώτες που είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Μπροστά, πρώτη σειρά,  βρισκόταν ο κομοτηναίος Μάνος Γαβριηλίδης, που τυγχάνει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ακριβώς πίσω του, στην δεύτερη σειρά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου Χρήστος Καραβασίλης και επίσης στην δεύτερη σειρά, από την άλλη πλευρά του διαδρόμου αλλά και αυτός σε θέση με παράθυρο, ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης.

Στο μέσο του αεροπλάνου της AegeanAirlinesβρισκόμασταν οι δημοσιογράφοι, όπως κάθε φορά. Ελάχιστες θέσεις πίσω μας, ο Βασίλης Τοροσίδης, συζήτησε στην διαδρομή κυρίως με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Στην διάρκεια της πτήσης, από ένα ταμπλετ της γαλαρίας ακουγόντουσαν διάφορα λαϊκά τραγούδια της εποχής, με ιδιαίτερη αδυναμία στον… Παντελή Παντελίδη.

Την Εθνική Ομάδα περίμεναν αρκετές κάμερες και δεκάδες δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, αλλά και μια παρέα περίπου 10 Ελλήνων από την Κατερίνη, ανάμεσά τους και τρία μικρά παιδιά που κρατούσαν και σχετικό πανό, οι οποίοι ταξίδεψαν περίπου 10 ώρες με το αυτοκίνητο μέσα στη νύχτα για να συμπαρασταθούν στην Εθνική.

Ακόμα περισσότεροι υπολογίζονται οι θρακιώτες φίλαθλοι που έρχονται με ίδια μέσα στην Ρουμανία είτε ακολουθούν εκδρομές, όπως αυτή του ThrakiSportS που αναχώρησε στις 9.00 το πρωί από την Ξάνθη. Συνολικά 1.700 εισιτήρια πήρε η ελληνική πλευρά και έχουν κάνει φτερά προ πολλού, αλλά σύμφωνα με όσα μας είπαν οι θρακιώτες εκπρόσωποι στην ΕΠΟ, από αυτά το ένα τέταρτο εκτιμάται ότι θα καταλήξει σε Θρακιώτες που είτε ταξιδεύουν εδώ από την Θράκη είτε βρίσκονται ήδη εδώ, καθώς υπάρχει πολυπληθής ελληνικής (και κυρίως φοιτητική) κοινότητα.