ΕΠΣ Ξάνθης: Πώς ο Άρης Αβάτου κέρδισε το ντέρμπι κορυφής με τον Ορφέα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Άρης Αβάτου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 9ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης. Η ομάδα του Τριαντάφυλλου Κουρτίδη «απέδρασε» με 1-2, χάρη στα δύο τέρματα του Γκιοκάν Παλαντίν, μέσα στο γήπεδο  ΑΟΞ επί του Ορφέα στο ντέρμπι κορυφής, καταφέρνοντας να αποσπαστεί σημαντικά από τον αντίπαλο του στην βαθμολογία.

Το παιχνίδι εξ αρχής ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και να φανούν απειλητικές προς την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κυρίως με προσπάθειες των τριών επιθετικών της ομάδας τους Ορφέα έψαχναν τρόπους να φανούν απειλητικοί προς την εστία του Παγωνίδη, με τον κίπερ  του Αβάτου να μην αντιμετωπίζει όμως ιδιαίτερα προβλήματα. Για περίπου 15 λεπτά οι παίκτες του Ορφέα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαν ελαφρώς τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο κάποια από τος δύο ομάδες να μπορέσει να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία, ενώ τα πράγματα έδειξαν να «χαλάνε» για τον Άρη με την αναγκαστική αλλαγή του Χάρη Κομεσίδη (τράβηγμα).

Στην επανάληψη και μέχρι και το 70’ το παιχνίδι ήταν  απόλυτα μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Ο Άρης άγγιξε πρώτος το γκολ όταν ο Ναθαναηλίδης απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο αρχικά την κεφαλιά του Ερντεμίρ και στην συνέχεια το σουτ του Παλαντίν δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά. Στο 74’ όμως ο κίπερ του Ορφέα δεν μπορούσε να αντιδράσει στο κοντινό πλασέ του Παλντίν μετά από σύγχυση στην άμυνα του.

Η απάντηση του Ορφέα ήταν κάτι παραπάνω από άμεση μια και λίγα δευτερόλεπτα μετά το 0-1 ήρθε η ισοφάριση με ένα αρκετά τυχερό τέρμα του Μουμίν Ογλού Τουγιάλ, όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης κέρδισε την μπάλα από δύο κόντρες και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Παγωνίδη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση με τον επιθετικό του Ορφέα όμως να ακολουθεί την φάση και να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα του Άρη φέρνοντας το παιχνίδι ξανά στα ίσια.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο, ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α’ κατηγορίας Γκιοκάν Παλαντίν με πλασέ από κοντά στο 94’ έδωσε την χρυσή νίκη στην ομάδα του, μετά από γύρισμα του Βασιλειάδη, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στους συμπαίκτες του αλλά και στους φίλους του Άρη που βρεθήκαν στην κερκίδες του γηπέδου του ΑΟΞ. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Κώστας Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Κοριάνογλου και Πασχαλίδη.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Τριαντάφυλλου Κουρτίδη όχι απλά παρέμεινε στην κορυφή αλλά ξέφυγε από τον 6ο πλέον Ορφέα με 7 βαθμούς και 6 από τον τρίτο Παύλο Μελά Κουτσού, έχοντας μόνο την Αναγέννηση Θαλασσιάς σε απόσταση βολής (μόλις 1 πόντος). Από την άλλη, η ανανεωμένη  ομάδα του Ρωμανού Κοντογιαννίδη δείχνει ακόμη να ψάχνει να βρει τον ρυθμό της στο πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης Αβάτου υποδέχεται τον Ερμή Μάνδρας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης αγωνίζεται στον Κύρνο απέναντι στον τοπικό Νέστο.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ρωμανός Κοντογιαννίδης): Ναθαναηλίδης, Χαλήλογλου, Μαλαδένης Β., Μαυρίδης(83’ Αβραμίδης), Διακόπουλος, Κετσιεμενίδης(76’ Αλεξιάδης), Ξανθόπουλος, Μυγγίδης, Ερντίντς(67’ Δαρή), Μουμίν Ογλού, Καραγκιόζης

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Τριαντάφυλλος Κουρτίδης): Παγωνίδης, Κομεσίδης(41’ Βασιλειάδης Μπ.), Μαλαδένης Λ., Ντανατσίδης, Καρασερίδης, Ερντεμίρ(83’ Κοτόπουλος), Βασιλειάδης Γ.(93’ Σαμπανίδης) , Χιώτης, Βασιλειάδης Τζ., Χιονίδης, Παλαντίν