Αφιέρωμα και photos: Όταν η Εθνική Ανδρών με Ντέμη, Βρύζα και Ζαγοράκη έπαιζε με τη Ρουμανία στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με αφορμή τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής Ομάδας με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, που θα κρίνει την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ThrakiSportS θυμάται τον αγώνα των δύο ομάδων στη Θράκη, έντεκα χρόνια πριν, που ήταν και η τελευταία άνοδος της Εθνικής Ανδρών στην Θράκη για οποιονδήποτε αγώνα.

Ήταν 12 Μαϊου του 2002, όταν το στάδιο “Φώτης Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης γέμιζε ασφυκτικά για να υποδεχθεί την Εθνική που δυο χρόνια μετά θα μας χάριζε απίστευτες συγκινήσεις στο Euro της Πορτογαλίας. Αντίπαλός μας τότε, σε φιλικό παιχνίδι, η τωρινή μας αντίπαλος στα μπαράζ για το Μουντιάλ: η Ρουμανία!!!

Ο κόσμος, που γέμισε όλα τα καθίσματα και έφτανε μέχρι την είσοδο του σταδίου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά όχι μόνο έναν σημαντικό αγώνα, από τους πρώτους του Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής, αλλά και αρκετούς θρακιώτες που μετείχαν στο ρόστερ της Εθνικής, όπως οι εβρίτες Ντέμης Νικολαϊδης και Στέλιος Βενετίδης αλλά και οι Ζήσης Βρύζας και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Το τελικό σκορ (3-2) και η εικόνα του παιχνιδιού κόντρα στη Ρουμανία του μετέπειτα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκου Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντάμειψε τους χιλιάδες φίλους της Εθνικής μας, που αψήφισαν την αφόρητη ζέστη στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Αλεξανδρουπολίτης Ντέμης Νικολαϊδης άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Ουγκαράρου να ισοφαρίσει στο 54’. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Εθνική μας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης έκανε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τανάσα στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης (46΄ Μιχόπουλος), Αμανατίδης, Φύσσας, Κατσιαμπής, Γκούμας, Βενετίδης (46΄ Μπασινάς), Λάκης (46΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης (46΄ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Βρύζας (58΄ Π. Κωνσταντινίδης), Καφές, Νικολαΐδης (46΄ Αλεξανδρής)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ιρίμια (62΄ Σταντσόιου) – Ογκαράρου (58΄ Μπάλαν), Γκιονέα (78΄ Βατάβαου), Μπάτσιου, Ντάτσια (48΄ Νεάγκα), Σοάβα, Πέτρε (82΄ Κρουτσέρου), Μουντεάνου, Σανμαρτεάν, Ντράγκαν (71΄ Γκριγκόριε), Μπράτου (76΄ Τανάσα)

ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟ PHOTO STORY ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΗΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ