A2 Ανδρών: Όσα έγιναν στο συγκλονιστικό παιχνίδι της ΓΕΑ με τον Μέγα Αλέξανδρο

Ανταπόκριση απο την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σε ένα τρομερό παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων βρέθηκαν στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” η ΓΕΑ γνώρισε την ήττα με 2-3 από τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη, την οποία πήραν τελικά στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενοι.

 Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν 150 φίλαθλοι, οι οποίοι δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα της ΓΕΑ. Αξίζει να επισημανθεί πως δύο Αλεξανδρουπολίτες αγωνίζονται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, οι Στοϊλούδης και Ρεμπούτσιας, οι οποίοι αμφότεροι έχουν ξεκίνησει από τα τμήματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. 

Στο πρώτο σετ η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 7-14 και 8-19. Η ΓΕΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι ηττήθηκε 13-25 πολύ εύκολα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η ΓΕΑ ανέτρεψε την κατάσταση στο δεύτερο σετ, δείχνοντας πως βρίσκεται ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αφού βρέθηκε μπροστά με 15-9 και 19-10. Τελικά επικράτησε με 25-12 του Μεγάλου Αλεξάνδρου με σχετική άνεση.

Από το τρίτο σετ και έπειτα ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες βρίσκονταν πάντα πολύ κοντά σκορ, με το προβάδισμο να εναλάσσεται συνεχώς. Στην αρχή βρέθηκε μπροστά ο Μέγας Αλέξανδρος 4-6 και στη συνέχεια η ΓΕΑ με 17-15. Οι γηπεδούχοι με όπλα την έδρα και την ψυχραιμία, που έδειξαν, έφτασαν στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 25-23. Βέβαια υπήρχαν παράπονα από τους φιλοξενούμενους για μια αμφισβητούμενη φάση, με τον διαιτητή να αποβάλλει από το σετ τον προπονητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε καλύτερα στο τέταρτο σετ, αφού προηγήθηκε με 8-12. Στα μέσα του σετ αποχώρησε τραυματίας και ο Χρήστος Κίτσιος, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει τους γηπεδούχους στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η ΓΕΑ τελικά ηττήθηκε με 23-25 και έτσι ο αγώνας πήγε στο τάι μπρέικ. Στο πέμπτο και τελυταίο σετ του παιχνιδιού ο Μέγας Αλέξανδρος προηγούνταν σταθερά με μικρή διαφορά 5-7, 10-12. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα, που απέκτησαν από την αρχή του σετ και έτσι έφυγαν με τη νίκη από την Αλεξανδρούπολη, επικρατώντας με 13-15. Η ΓΕΑ πήρε έναν βαθμό από αυτή την αναμέτρηση, ενώ αντίθετα ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποκόμισε δύο. 

ΓΕΑ: Αρχοντούδης, Αμαριανάκης, Κίτσιος, Γατέλας, Αλεξάκης, Χριστόφας, Δημητρούδης (λ) / Τασάκος, Κωνσταντινίδης, Δαλδαβεράνης, Κώττας, Λαχτάρας

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Στοϊλούδης, Ρούσσος, Ρεμπούτσιας, Σβάρνας, Κουτσομίχος, Παπαδόπουλος, Πάντσιος (λ) / Κοντόπουλος, Παπανικολάου, Κανάς, Χατζηπαρασκευάς, Καψαμπέλης