Α2 Γυναικών: Άλλη μία ήττα για τη Νίκη! Όσα έγιναν στον αγώνα με τη Ν. Γενεα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Η Νίκη Αλεξανδρούπολης συνέχισε τις κακές εμφανίσεις, παρα το θετικό της ξεκίνημα στον αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα με 1-3 σετ από την Νέα Γενέα στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε εντυπωσιάκα το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε από πολύ νωρίς στο πρώτο σετ 12-5 και στη συνέχεια 18-11, με όπλα την καλή υποδοχή και τις σωστές επιθέσεις. Έτσι το πρώτο σετ κατέληξε στην πλευρά της Νίκης με 25-15, που έδειξε να βάζει τις βάσεις για τους πρώτους της βαθμούς στην σεζόν.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, αφού η Νέα Γενέα μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 6-12 και 11-19. Ακολούθησε ο τραυματισμός της Μπουρσανίδου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Το σετ ωστόσο έληξε τελικά με 12-25 υπερ της φιλοξενούμενης ομάδας, αφού οι αθλήτριες της Νίκης έκαναν πολλά λάθη σε υποδοχή και μπλοκ.

Η Νέα Γενέα έφτασε σε άνετη επικράτηση και στο τρίτο σετ, κερδίζοντας το με 16-25, με τη Νίκη να εμφανίζει τις ίδιες αδυναμίες. Το τέταρτο σετ ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, με τη Νέα Γενέα όμως να βρίσκεται μπροστά στο σκορ από την αρχή, έστω και με μικρή διαφορά. Η Νίκη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και τελικά ηττήθηκε με 22-25.

Έτσι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έμεινε για άλλη μια αγωνιστική χωρίς νίκη στον 3ο όμιλο της Α2 Γυναικών, συμπληρώνοντας 5 ήττες σε 5 αγώνες. Αξίζει να τονιστεί όμως και η επιστροφή δύο σημαντικών μονάδων της, της Νικολαϊδού, που αγωνίζεται ως κεντρικός, καθώς και της διαγωνίου Γίτση, που επέστρεψε μετά από την τενοντίτιδα ώμου, από την οποία ταλαιπωρούνταν. Και οι δύο παίκτριες πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο ματς με τη Νέα Γενέα, κάτι που θα τις βοηθήσει να επανέλθουν στο 100% όσο πιο σύντομα γίνεται.

Στην αποστολή της Νίκης βρέθηκε μετά από πάρα πολλούς μήνες και η ακραία Ευγενία Καλογεροπούλου, η οποία είχε τραυματιστεί το Μάιο και όλον αυτόν τον καιρό βρισκόταν σε κατάσταση αποθεραπείας. Η ακραία της ομάδας της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί έστω και λίγα λεπτά στα παιχνίδια της άλλης εβδομάδας στα Γιάννενα. Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ηρεμία και ψυχραιμία θέλει η ομάδα, ώστε αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη, να κατορθώσει να πετύχει τις νίκες που θα την κρατήσουν για άλλη μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2.

ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τεκτονίδης): Λαμπροπούλου, Καράμπαλη, Λαμπρίδου, Τζιογκίδου, Σιρδάρη, Βαρελά, Λυμπεροπούλου (λ) / Δεδούση, Γίτση, Βενέτη, Νικολαΐδου

ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (Χριστολιάκος): Πολυνοπούλου, Κολοκυθά, Μπουρνή, Αποστολίδου, Κολοκοτρώνη, Τυχάλα, Γιουμούκη (λ) /  Μπουρσανίδου, Θωμοπούλου, Κούγκα, Μπάγγου