Μήτρογλου στο ThrakiSportS: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Χαρούμενος από την εμφάνισή του αλλά και αρκετά προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου, χάρη σε δυο τέρματα του οποίου η Εθνικής Ελλάδος απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ, όπου για πολλούς βρίσκεται με το ενάμισι πόδι. Μόνο μην κάνετε το λάθος να το πείτε αυτό στον ίδιο τον “Μητρογκόλ”.

“Τι είναι αυτά που λες; Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μένουν άλλα ενενήντα λεπτά και αν δεν περάσουν αυτά, όχι με το ενάμισι αλλά ούτε με το μισό πόδι δεν είμαστε στην Βραζιλία”, ήταν η κοφτή απάντησή του στο ThrakiSportS, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν της Εθνικής Ομάδας, κρατώντας το βραβείο για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτης της βραδιάς.

“Το βραβείο είναι μόνο για να υπάρχει. Κάποιος έπρεπε να το πάρει. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και ότι παίξαμε καλά και ήμασταν καλύτεροι. Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι να παίξουμε το ίδιο καλά και στην Ρουμανία, γιατί εκεί είναι που θα κριθούν τα πάντα”, συνέχισε ο άσος του Ολυμπιακού, τον οποίο σε μια εβδομάδα όσοι φίλαθλοι δεν ακολουθήσουν την εκδρομή του  ThrakiSportS στο Βουκουρέστι, θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν από κοντά στο ΔΑΚ Κομοτηνής καθώς οι ερυθρόλευκοι παίζουν το προσεχές Σάββατο με τον Πανθρακικό.

Όσο για το προβάδισμα που δίνουν αυτά τα δύο τέρματα διαφοράς που πήρε η Εθνική με το 3-1 στο Καραϊσκάκη, ο Κώστας Μήτργλου φροντίζει να μην το υπολογίζει. “Θα πάμε στην Ρουμανία και θα παίξουμε σα να τελείωσε το ματς 0-0 στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε παρόμοια εμφάνιση και γιατί οχι, να κερδίσουμε και εκεί μέσα και να πάρουμε την πρόκριση για το Μουντιάλ”, είπε ο επιθετικός της Εθνικής, που έγινε αλλαγή ένα τέταρτο πριν το τέλος με απόφαση του Σάντος, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Φάνη Γκέκα.

Νωρίτερα ο Κώστας Μήτρογλου είχε παραλάβει το βραβείο του ως MVP του αγώνα και είχε μιλήσει στην γερμανική γλώσσα σε αρκετά ρουμανικά μέσα ενημέρωσης που τον προσέγγισαν, ενώ ιδιαίτερα απολοϊκός, δεν αρνήθηκε να βγει φωτογραφίες με όσους φίλους της Εθνικής τον πλησίασαν και του το ζήτησαν. Μπορεί να είναι το πιο σημαντικό όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτήν την περίοδο με τα γκολ που πετυχαίνει κατά… βούληση, αλλά δεν χάνει την ευγένεια και τον απλοϊκό χαρακτήρα του…