Εντοπίσαμε στην Θράκη Ρουμάνους που κατεβαίνουν στην Αθήνα για το μπαράζ! Τι δηλώνουν στο ThrakiSportS…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Όπως ετοιμάζεται μεγάλη εκστρατεία Ελλήνων οπαδών για το Βουκουρέστι την ερχόμενη Δευτέρα, στην οποία ως γνωστόν μετέχει και το ThrakiSportS ναυλώνοντας πούλμαν για να μεταφέρει τους οπαδούς της Εθνικής Ομάδας στη Ρουμανία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, έτσι πραγματοποιούν μεγάλη εκστρατεία και οι Ρουμάνοι στον δρόμο για το Καραϊσκάκη. Τα πρώτα ρουμάνικα αυτοκίνητα άρχισαν να εισέρχονται στην Θράκη, στον δρόμο για την Αθήνα και το ThrakiSportS εντόπισε ένα από αυτά με τέσσερις φίλους από την Κοστάντζα.

Η παρέα είχε λίγη ώρα νωρίτερα περάσει τα σύνορα από την Νυμφαία και έκανε στάση στην περιοχή της Καρυδιάς, λίγο έξω από την Κομοτηνή, για να φουλάρουν το αυτοκίνητο με βενζίνη! Ναι, έκαναν αυτό το ακριβό λάθος να μην φροντίσουν για ανεφοσιασμό πριν περάσουν τα σύνορα και αυτή ήταν η πρώτη διαπίστωση που έκαναν στην τυχαία συνάντησή τους μαζί μας.

Οι τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν από την Ρουμανία και συγκεκριμένα την περιοχή της Κοστάντζας και μετά από περίπου έξι ώρες οδήγησης, είπαν να κάνουν την μεσημβρινή τους στάση στην Ροδόπη. Φορώντας οι δύο φόρμες της Εθνικής Ομάδας της χώρας τους, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι όχι μόνο για την πρόκριση της Ρουμανίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αλλά και για τη νίκη της ομάδας τους στο παιχνίδι του Σταδίου Καραϊσκάκη.

“Πιστεύουμε ότι θα σας κερδίσουμε και μέσα στην έδρα σας, για αυτό άλλωστε πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό το μακρινό ταξίδι. Θα διανυκτερεύσουμε σε μια πόλη λίγο έξω από την Αθήνα και θα πάμε στην πρωτεύουσά σας το πρωί. Θα είμαστε 1.700 άτομα στο γήπεδο και πιστεύουμε ότι στην επιστροφή θα πανηγυρίζουμε ένα διπλό που θα σημαίνει και μια μεγάλη πρόκριση. Βέβαια, θα γίνει και δεύτερο ματς στο Βουκουρέστι, αλλά συγνώμη που σας το λέμε, δεν έχετε καμία ελπίδα εκεί μέσα. Οι παίκτες μας είναι υποχρεωμένοι και καταδικασμένοι να κερδίσουν και θα το κάνουν”, είπαν στα αγγλικά.

Αφού ζήτησαν πληροφορίες για το πώς θα βρεθούν στην Εγνατία για να αρχίσουν τον κατήφορο προς την Αθήνα, αναχώρησαν. “Καλή επιτυχία…”, μας είπε στο τέλος (μάλλον από συνήθεια) ένας από τους ρουμάνους μουσαφίρηδες. “Όχι σε αυτά τα δύο ματς βέβαια, αλλά από τα επόμενα προκριματικά που θα συμμετάσχετε…”, έσπευσε να αμέσως να συμπληρώσει ένας άλλος από την παρέα, πριν επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους και αναχωρήσουν για το δικό τους (βραζιλιάνικο) όνειρο…