Στην Αλεξανδρούπολη κατά πάσα πιθανότητα το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τον αναβληθέντα αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η πρώτη φάση του Λιγκ Καπ 20013-2014 και ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στο φάινλα φορ, το οποίο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, είναι πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThrakiSportS, μετά την πρόκριση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην τελική φάση της διοργάνωσης από τον όμιλο με ΠΑΟΚ, Άρη και Νίκη Αιγινίου, η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός κατέθεσε πρόταση στην ΕΣΑΠ για να φιλοξενηθεί η τελική φάση της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα του Έβρου και το ανακαινισμένο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. 

Ως γνωστόν, η διοργάνωση του League Cup είναι αφιερωμένη στο Νίκο Σαμαρά και το γεγονός αυτό ήταν ένα επιχείρημα που επικαλέστηκε το ΤΑΑ Εθνικός στην έγγραφη πρότασή του για να αναλάβει την διοργάνωση και να την φιλοξενήσει στην πατρίδα του μεγάλου εβρίτη βολεϊμπολίστα που τόσο άδικα χάθηκε από κοντά μας στις αρχές της χρονιάς, κάτω από τη μεγάλη φανέλα με το Νο9 που έχει αναρτηθεί ψηλά στο κλειστό. 

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας είναι και γραμματέας της Λίγκας, γίνεται αντιληπτό ότι το αίτημα του Εθνικού συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες.  Ήδη οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη είναι ότι το αίτημα εξετάζεται θετικά από την Αθήνα, μετά και τον αποκλεισμό του περσινού νταμπλούχου Ολυμπιακού. Ωστόσο τυπικά η απόφαση οφείλει να ληφθεί μετά την ανάδειξη και της τέταρτης ομάδας που θα προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τελική φάση της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Λαμία και ο Φοίνικας Σύρου ενώ απόμενει μόνο μία θέση από τον όμιλο της Αθήνας, την οποία διεκδικούν ουσιαστικά η ΑΕΚ και η Κηφισιά. 

Βέβαια, βασικό ζήτημα, που πρέπει να επιλυθεί για να πάρει το οριστικό οκ η Αλεξανδρούπολη είναι το οικονομικό σκέλος, που σχετίζεται κυρίως με τη διαμονή των ομάδων. Η διοργάνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιανουαρίου και θα διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες. Πέρυσι το φάιναλ φορ είχε φιλοξενηθεί στο Βραχάτι και πρόπερσι, στην πρώτη διοργάνωση, στην Σύρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα, το φάιναλ φορ του League Cup αξίζει να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η περιοχή έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό βόλεϊ, το γήπεδο εξασφαλισμένα θα είναι γεμάτο και θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμηθεί η μνήμη του Εβρίτη Νίκου Σαμαρά.