Πρόστιμο στην ΕΠΟ για ακροδεξιό πανό αλλά και στην… Ρουμανία για πανό υπέρ της Χρυσής Αυγής!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αρκετές χιλιάδες ευρώ θα χρειαστεί να πληρώσουν αρκετές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης για συμπεριφορές οπαδών των Εθνικών τους Ομάδων με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων δυστυχώς βρίσκεται και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

H EΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ από τη FIFA για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΠΟ γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναρτήθηκε πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο (τρισκελές που “πραπέμπει” σε σβάστικα) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», Καταγγέλθηκε από την οργάνωση FARE (Football against racism in Europe).

Ποινές από τη FIFA επιβλήθηκαν επίσης κατά της Σκωτίας και της Ρουμανίας, την εθνική ομάδα της οποίας θα αντιμετωπίσει το ελληνικό συγκρότημα την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Σκωτία θα πληρώσει 10.000 ελβετικά φράγκα για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο παιχνίδι με την Κροατία (15/10). Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο.

Η Ομοσπονδία της Ρουμανίας θα καταβάλει πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων για τον αγώνα με την Εσθονία στις 15 Οκτωβρίου, επειδή οι ρουμάνοι οπαδοί, εκτός άλλων, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, είχαν αναρτήσει πανό στον συγκεκριμένο αγώνα της ελληνικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Στο στόχαστρο της FARE είναι και ο ΠΑΟΚ για το αγώνα του Europa League με την Μακάμπι Χάιφα στις 26/10. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση κατηγορείται για πανό αντισημιτικού περιεχόμενου που σήκωσαν οι οπαδοί του και η έκθεση έχει σταλεί στην UEFA για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.