Ο Καπετάνος για την ζωή στη Ρουμανία, την Εθνική Ομάδα και το μπαράζ για το Μουντιάλ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ζει και παίζει ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια στη χώρα του κόμη Δράκουλα. Ο Παντελής Καπετάνος, στα 30 του χρόνια, έχει αγωνιστεί εν Ελλάδι στην Κοζάνη, τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και πήρε το 2008 την απόφαση να μετακομίσει στο Βουκουρέστι και να ενταχθεί στο δυναμικό της Στεάουα. Επειτα από ένα μικρό διάλειμμα στην Κλουζ, επέστρεψε από φέτος στη Στεάουα.

Ο ίδιος έχει βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας λόγω των επικείμενων μπαράζ της Ελλάδας με την Ρουμανία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ρουμάνοι βλέπουν ως μια μοναδική ευκαιρία τους αγώνες μπαράζ με την Ελλάδα. Ο 30χρονος επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου τόνισε πως η ρουμανική ομάδα βασίζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου. 

Ο Καπετάνος μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τον προσεχή αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, και πριν από την κλήρωση είναι γνωστό ότι οι Ρουμάνοι ήθελαν τους Έλληνες και οι Έλληνες τους Ρουμάνους. Εδώ βλέπουν αυτό το παιχνίδι ως μοναδική ευκαιρία για τη χώρα τους να πάει στο Μουντιάλ και να προβληθεί».

Για τα δυνατά όπλα των Ρουμάνων: «Η εθνική Ρουμανίας βασίζεται πάρα πολύ στα ατομικά χαρακτηριστικά ορισμένων ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ καλή στο κέντρο, αλλά η Ελλάδα είναι τυχερή γιατί θα απουσιάσουν κάποιοι, τουλάχιστον πρώτο παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι διεθνείς στο Βουκουρέστι: «Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Ου Ρουμάνοι φίλαθλοι διψάνε για ποδόσφαιρο και θα δώσουν όλη την ενέργειά τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Διψάνε για την πρόκριση, όμως, πιστεύω πως θα το κάνουν σε κόσμια επίπεδα».

Για την εμπειρία να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής: «Ήταν μία εκπληκτική στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά και για την Ελλάδα που πήγαινε σε ένα Μουντιάλ μετά το 1994 και την Αμερική. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ευχάριστα πολύ έντονα».

Για το αν θα ήθελε τώρα να είναι στη «γαλανόλευκη» αποστολή: «Εντάξει, σίγουρα θα ήθελα. Όμως δεν είναι στο χέρι μου, είναι στο χέρι του προπονητή. Και πέρσι έκανα πολύ καλές εμφανίσεις, πανηγύρισα και πρωτάθλημα με την Κλουζ, όμως δεν κλήθηκα. Τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά».

 

 

Για την  ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του στο Βουκουρέστι; «Πολύ καλή, τα πράγματα πάνε μια χαρά. Εχει πολλούς Ελληνες και έρχονται συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Εχει διπλασιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός τα χρόνια της κρίσης. Ακούς παντού ελληνικά».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει τον επίλογο της συνέντευξης, σχολίασε: «Η ευχή όλων των Ελλήνων είναι να πάμε στη Βραζιλία. Είναι δύο παιχνίδια, δύο ημίχρονα και μακάρι να τα καταφέρουμε».