Εκκενώθηκε το γήπεδο λόγω επεισοδίων σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος! Απίστευτες καταγγελίες από Ασπίδα Ξάνθης!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη:Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Απίστευτες καταγγελίες κάνει η Ασπίδα Ξάνθης για τον κυριακάτικο αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Καβάλα, όπου η θρακικώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα με 69-64. Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι ξανθιώτες καταγγέλουν ότι οι διαιτητές δεν διέκοψαν το παιχνίδι όταν τραυματίστηκε σοβαρά παίκτης της οΑσπίδας, αντ’ αυτού έδωσαν τεχνική ποινή και στην συνέχεια προκλήθηκε ένταση στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση του γηπέδου! Και όλα αυτά σε αγώνα παιδικών ομάδων!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης: 

“Σε ένα παιχνίδι που τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν γύρισαν το άθλημα πολλά χρόνια πίσω η παιδική μας ομάδα γνώρισε την ήττα στην Καβάλα από τον Αστέρα με σκορ 69-64. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα ενώ η ομάδα μας με καλά διαστήματα προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου τραυματίστηκε αθλητής της ομάδας μας (σκισμένο φρύδι) και οι διαιτητές ενώ αιμοραγούσε και ο πάγκος μας διαμαρτυρόταν συνέχισαν το παιχνίδι και το σταμάτησαν 2 επιθέσεις μετά ενώ έχουμε δεχτεί και καλάθι με τους παίκτες να έχουν σταματήσει να παίζουν. Πάντως ο δεύτερος διαιτητής, που επιεικώς είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος (δεν του κάνουμε την χάρη να αναφέρουμε το όνομά του γιατί τον θεωρούμε ξένο ως προς το άθλημα που υπηρετούμε) είχε την ευαισθησία να ρίξει τεχνική ποινή στον πάγκο της ομάδας μας επειδή του έλεγε το αυτονόητο, να διακόψει το παιχνίδι.

Σε εκείνο το σημείο προκλήθηκαν επεισόδια στην κερκίδα με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να διαπληκτίζονται και με κατ΄ευφημισμόν “παράγοντες” να δίνουν το καλό παράδειγμα. Τελικά το γήπεδο με απόφαση των διαιτητών εκκενώθηκε για κάποια λεπτά, ενώ στην συνέχεια φίλαθλοι των γηπεδούχων ξαναμπήκαν μέσα, με τους ανθρώπους της ομάδας μας να διαμαρτύρονται και να εισπράττουν για πολλοστή φορά την απάντηση από τον δεύτερο διαιτητή “θα σας ρίξω τεχνική ποινή”.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αστέρα, που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι παίκτες μας, παρότι έπαιξαν με πάθος και πάλεψαν είχαν διαστήματα, που έκαναν επιπόλαια λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Συγχαρητήρια στον πρώτο διαιτητή κ. Λαμπρίδη που ήταν άψογος και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των καταστάσεων. Τον δεύτερο διαιτητή αφήνουμε να τον κρίνουν οι αρμόδιοι και όσοι ήταν στο γήπεδο. Επίσης περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. για τα θλιβερά γεγονότα, που “θεωρητικά” έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα. Λυπούμαστε πραγματικά… ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 69-64″.