Ανακοίνωση της ΕΣΠΕ Θράκης – Αν. Μακεδονίας για το θέμα με τους διαιτητές

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ανακοίνωση εξέδωσε την Α’ Περιφέρεια της ΕΟΠΕ (Ενωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με τους διαιτητές. Η ανακοίνωση απευθύνεται στα κεντρικά της Ε.Ο.ΠΕ. και τον ΣΥΔΠΕ Θράκης & Αν. Μακ/νίας, κοινοποιείται στα σωματεία της Α’ Περιφέρειας και έχει ως εξής:

“Παρακολουθώντας αυτά που διαδραματίζονται τελευταία στο χώρο μας και τη διαμάχη που έχει προκύψει σχετικά με τις αμοιβές, τις ημεραργίες και τις μετακινήσεις των διαιτητών, το Δ.Σ. της Ένωσής μας, αφουγκράζοντας τον παλμό των Σωματείων της δύναμής της, δηλώνει ότι:

ΔΕΝ είμαστε απέναντι στους διαιτητές, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες και αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του βόλεϊ. Είμαστε όμως πρωτίστως μαζί και δίπλα στα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, που μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, έχουν αναλάβει όλο το φορτίο με τεράστιο κόπο και κόστος.

Στις θέσεις της Ένωσης, που καταθέσαμε (εγγράφως), στο Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. πριν τη συνεδρίαση της 9/11/2013, εκφράζαμε την άποψη ότι εφόσον δεν έχει προβλεφθεί από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων κάτι διαφορετικό, θα πρέπει η Ομοσπονδία να πάρει την ευθύνη της Απόφασης (για ότι μέλλει να ισχύσει) και όχι κάθε Ένωση ξεχωριστά. Επίσης ζητούσαμε να καταστεί σαφές, ότι, στα τρέχοντα πρωταθλήματα, κανένα Σωματείο δεν θα έχει κυρώσεις, σε περίπτωση ΜΗ καταβολής εξόδων μετακίνησης στους Διαιτητές.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας όπως εκφράσθηκε με την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, μας βρίσκει κατ’ αρχάς σύμφωνους, με δεδομένη την έλλειψη δημιουργικών προτάσεων από πλευράς ΟΔΒΕ. Οι δε ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Ομοσπονδία των Διαιτητών καθώς και από τον ΣΥΔΠΕ ΘΡΑΚΗΣ & ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ, μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, θεωρούμε ότι απέχουν πολύ, από την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, αντιθέτως, οξύνουν την κατάσταση.

Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΥΔΠΕ Θράκης-Αν. Μακ/νίας σε κοινή συνεδρίαση το ταχύτερο δυνατόν, στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ΛΥΣΗΣ, για το πρόβλημα που προέκυψε, ελπίζοντας ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και θα αντιληφθούμε όλοι, τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε όλο το Ελληνικό βόλεϊ στηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του και με τον τρόπο του το άθλημα μας.”