Ανοιχτή επιστολή Καραολάνη στον Ιβάν Σαββίδη για την ΣΕΚΑΠ

Την επιστολή ενός απολυμένου της ΣΕΚΑΠ, σε προσωπικό τόνο, κοινοποίησαν τα δύο Σωματεία της Επιχείρησης.  Πρόκειται για επιστολή που υπογράφει ο Αλέξανδρος Καραολάνης, απευθυνόμενη σε προσωπικό τόνο στο νέο ιδιοκτήτη της εταιρίας, στην οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο αλλά και τα συναισθήματα του απολυμένου αυτή τη στιγμή.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, διαμαρτύρεται για την απόλυσή του και θεωρεί ότι με βάση τις αρχές του ελληνικού πολιτισμού και παιδείας οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να τυγχάνουν σεβασμού «Τόσο εγώ όσο και άλλοι εργαζόμενοι, πριν απολυθώ, δέχθηκα και τα συγχαρητήρια στελέχους της εταιρίας σας για την ευρηματικότητα στην εργασία μου και εμμονή μου στους στόχους σας.» σημειώνει.

Για το επίμαχο ζήτημα των αποδοχών αναφέρει: «Είχα δηλώσει, ότι είμαι έτοιμος να περιορίσω τα εισοδήματά μου για να επέλθει η μείωση του εργατικού κόστους που τόσο πολύ αναζητάτε και ήμουν πάντα πρόθυμος για να αποδώσω τα μέγιστα στην εργασία μου».

Παράλληλα κάνει λόγο για ομόνοια και σύμπνοια μεταξύ των εργαζομένων, που ενεργούν ως «αναπόσπαστη ενότητα και ένα δυναμικό σύνολο, που είχε στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας με αξιοπρέπεια, περηφάνια και περισσή εφευρετικότητα» Τέλος εκφράζει την ανησυχία του ίδιου και της συζύγου του για την τύχη τη δική τους όσο και των συναδέλφων του , που εργάζονται τόσα χρόνια στη ΣΕΚΑΠ.

sekap epistoli

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/