Το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σημείο αναφοράς σημαντικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εντός του 2014 θα αποτελέσει η Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επαφών που είχε το Σαββατοκύριακο στην πόλη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αφορμή στέκεται το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, που αποτελεί στολίδι και κατά τα φαινόμενα θα μπορέσει να φέρει αρκετές σημαντικές εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις στον Έβρο. Η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο με την Πολυεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Εφήβων – Νεανίδων που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Απριλίου.

Όμως και μετά από αυτήν την συνάντηση, η Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται πλέον να υποδεχθεί και το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που έχει προγραμματιστεί το τετραήμερο 10 με 13 Ιουλίου του 2014!

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,  συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη της Ομοσπονδίας Νίκο Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αρη Γιαννακίδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και άλλους τοπικούς παράγοντες, με τους οποίους και συζήτησαν οργανωτικά θέματα των δύο αυτών σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων.

«Όλοι τους αποδέχθηκαν πανηγυρικά την πρόταση μας, για το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, το ερχόμενο καλοκαίρι, που έρχεται να προστεθεί στην εξίσου σημαντική διοργάνωση της Κολύμβησης τον ερχόμενο Απρίλιο.  Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ένα αρίστων και ολυμπιακών προδιαγραφών Κλειστό Κολυμβητήριο με πολλούς λειτουργικούς χώρους και σε συνδυασμό με την καταπληκτική ξενοδοχειακή υποστήριξη, την καθιστούν ιδανικό τόπο διοργάνωσης σημαντικών μας αγωνιστικών δράσεων. Οι δύο διοργανώσεις μας που αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη, αποτελούν τιμή για την ακριτική πόλη και απ’ όλους εισπράξαμε την διάθεση και τη θέληση να βοηθήσουν ηθικά και υλικά προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν αρτιότερης προετοιμασίας και διεξαγωγής τους. Μάλιστα, η Τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον ιστορικό Φάρο της Αλεξανδρούπολης και γενικά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλοι θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση των διοργανώσεων μας», τονίζει ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σχετικά με την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, συνοψίζοντας σε λίγες γραμμές όλες τις ειδήσεις που βγήκαν από αυτό το ταξίδι του στην Θράκη.