Ο Θρακιώτης τον οποίο κυνηγά ο… Μήτρογλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε για μία ακόμα αγωνιστική, οδήγησε την ομάδα του στο ευρύ 4-0 επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής διευρύνοντας την διαφορά στην κορυφή στους έξι βαθμούς, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στο… δρόμο για να «πιάσει» την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτήν την κατέχει ένας Θρακιώτης! Ο λόγος για τον ξανθιώτη παλαίμαχο άσο Αντώνη Αντωνιάδη, που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς του παρελθόντος κι έχει ακόμα στην κατοχή του το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια σεζόν από καταβολής Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Συγκεκριμένα η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού είχε σταματήσει στα 39 γκολ τη σεζόν 1971-72, σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών (όσες δηλαδή θα διεξαχθούν και στο φετινό).

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι ο Αντωνιάδης στην 11η αγωνιστική εκείνης της περιόδου ήδη μετρούσε 17 τέρματα, ενώ ο Μήτρογλου στην αντίστοιχη αγωνιστική φέτος έχει τρία λιγότερα σε ίδιο αριθμό αγώνων, μένοντας «άσφαιρος» μόνο σε τρία από τα ματς που αγωνίστηκε, έναντι δύο του Αντωνιάδη.

Σε ίδιο αριθμό αγώνων, πάντως, ο 25χρονος φορ έχει περισσότερα γκολ από τον Γιώργο Σιδέρη, ο οποίος βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τις πιο παραγωγικές χρονιές από τη σεζόν 1959-60 κι έπειτα που θεσπίστηκε η Α’ Εθνική. Συγκεκριμένα το 1968-69 σκόραρε συνολικά 35 τέρματα και στην 11η αγωνιστική βρισκόταν στα 11, τρία λιγότερα από τον «Μητρογκόλ»

Συμπέρασμα; Τον Σιδέρη ο Μήτρογλου τον έχει στον τσεπάκι! Τον Θρακιώτη Αντωνιάδη όμως τον κυνηγά. Υπολείπεται μεν, αλλά με τη δαιμωνιώδη φόρμα στην οποία δείχνει να βρίσκεται, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στο τέλος ίσως και να καταφέρει να τον ξεπεράσει…